Hej mitt vinterland

Kom på att jag utlovat en redovisning av Jossans vistelse här på Geilo så här kommer den i bilder:

Måndag:
Vi tog det riktigt lugnt på förmiddagen och gjorde oss inte iordning förren framåt 15-tiden då vi gick till Sofias café och åt en sen brunch! Sjukt god mat! Mätta traskade vi sedan hem igen, med ett litet stopp på Holms för rundvandring, för att på kvällen/natten titta på 4 (?!, i know, vi var färdiga kl 03.30) filmer tillsammans med delar av Alpingänget!
(klicka på de små bilderna för att se dem i större format)


Tisdag:
Trötta gick vi upp kl 10 för att ge oss ut i backen med Veronica och Linn. Vädret var fantastiskt och vi hade en skööööön dag i backen som avslutades med afterski på Alpin, tacos till middag och bubbel med snöänglar på Holms. Som ni ser på bilderna så var det mycket fokus på just stavar denna dag. Kan vara för att mina rosa får många blickar och kommentarer i backen. Kanske ska passa på att önska mig ett par nya i julklapp, 125 cm tack!
På vägen hem valde vi att åka längs bilvägen istället för att vänta på Veronica och hennes bil. Många blickar fick vi och nästan hemma hittade vi denna snöhög som var som gjord för snöbollskrig och ytterligare en stavbild.




Onsdag:
Vi tog det lugnt på morgonen och sedan en promenad. Jossan handlade lite på ICA inför hemresan och på kvällen blev det middag på Highland tillsammans med Linn.

Torsdagen gick åt till packning och sedan åkte Jossan hem!


Tjohoooo för besök från sköna-gröna Skåne.

ps.

Måste bara säga att jag fick en smärre skrattattack när jag lästa mammas kommentar om pappas inköp på skyltsöndagen: skidhjläm (som han förövrigt ska ha på sig när han kör till Göteborg imorgon då han ska plocka fram sin inre Häkkinen och köra rally) mysbyxor från H&M (what ?! sen när använder pappa mysbyxor?) och ett linne (ännu mera what?!) att ha under skjortor på jobbet. Jag får känslan av att pappas nästa jobb kanske blir som lastbilschaufför då han får användning för samtliga saker inhandlade idag.

Snälla ta en bild på outfitten så jag kan få skratta lite till!!!

Första advent

Jag vet inte hur många bloggar jag läst idag om hur mysigt alla har det på första advent. Julskyltning, adventsljusstakar, lussebak, glögg och mys. Själv har jag legat utslagen i sängen och tittat på film efter film efter film. Vid 21 tog jag tag i mig själv och hoppade in i duschen, halv 10 kom ICA-Emma och vi satt och snackade och drack te samtidigt som Silke packade ihop sitt rum. Veronica, Emil och Miller gick till Off Pist vid 1 och Emma gick hem så nu sitter jag i sängen, ganska pigg trots omständigheterna. Någon längre bort i korridoren spelar så fruktansvärt hög musik så det existerar inte! Tur att det inte är hårdrock iaf!

Jobb igår var helt okej. Kände mig verkligen inte bra men det var bara att bita ihop och se glad ut. Bra dricks blev det och många timmar. Det bådar gott inför kommande julklappshandel gott folk, no need to worry! Vad vill familjen ha i julklapp förresten? Shysst om ni har i omtanke att Geilo inte har det största utbudet när det gäller fashion och sådant (gäller framförallt dig Mary, men även lite Richard)

Jag kom på häromdagen när jag skrev min önskelista att jag glömt det viktigaste:
Riot Q-jackan från Haglöfs! Typ det enda på min önskelista som jag verkligen behöver!
(Detta betyder absolut inte att jag inte behöver de andra grejorna, jag behöver bara jackan lite mer ;)


Imorgon blir det julbak här på alpin. Pepparkakor och lussebullar står först på listan. Har vi mer ork så kör vi kanske lite knäck också, fast först på tisdag isåfall! Förhoppningsvis så sätter vi även upp lite adventsljusstakar och hänger stjärnor i fönsterna! Emil och jag hittade ett litet lager med sådant för någon vecka sedan! Lite julkänsla ska vi nog allt få till!


Ciao!

Blæ...

Sitter i personal'matsalen' på Holms. Afterskin ær avklarad och strax væntar ett kort pass i restaurangen innan jag går tillbaka till baren før att avsluta natten dær. Personalmaten ær vidrig, sjukt att folk betalar før att få æta den. En annan smyger in efter alla andra och slipper lægga matbong (=30kr) Briljant right? Nej, nu ska jag gå ner och skifta skjorta och sedan hoppa in i restaurangen. JIPPIE!!!!

My Wishlist

Många har efterfrågat en önskelista, så här kommer den:

- En stegräknare

- Extern hårddisk
(den jag fick hitskickad kan man inte lägga över grejer på och det är lite det som är grejen)

- Två produkter från Smashbox (finns att köpa på eleven.se)
x Photo Finish Foundation Primer
x Photo Finish Color Correcting Foundation Primer, nyans: Blend


- Från Kérastase

Finns på Skägg och Lockar eller hos Lars


- Ett namnhalsband i guld från
mittnamnhalsband.se, I modellen 'Carrie'

- Något coolt stort halsband. Mary kan säkert hitta något!

- Halsband från Indiska, förutsatt att det är nickelfritt




- Från H&M:
Fast i svart med guldiga pärlor, storlek 42 eller Large


Storlek Medium



Detta är vad jag kan komma på just nu, det kommer med all säkerhet fyllas på med tiden.


Nys och host, snark och pust.

Usch, känner mig inte alls pigg! (Mamma var är du????) Halsen krånglar, näsan rinner och är täppt om vartannat och feber kommer och går. Det där jag skrev om att en Ibumetin botar stämde inte det minsta!! Jag genomled jobbet igårkväll. Som tur var hade vi inte särskilt mycket att göra. Kom hem vid halv 5 men i klassisk stil somnade jag inte förrän halv 6. Vaknade kvart i 11 och kunde inte somna om pga halsont. Istället gick jag ner till tvättstugan och slängde in mina miljoner (okej inte miljoner, men 3) smutsiga jobbskjortor som definitivt behövde tvättas. Mötte Johan i köket som preppade mig med ingefär- och honungste vilket, believe it or not, löste upp halsen en aning (och faktiskt inte smakade skit, bara väldigt sött och lite starkt).

Igår fick jag, precis som jag trodde, börjar kl 18 istället för 21. Dessutom fick jag gå in i restaurangen och hjälpa till när det var som mest kritiskt läge (ett mycket väl använt uttryck på Alpin, sagt med lite halvskånsk dialekt). Det var mest gamlingar på besök så vi fick inte så mycket att göra i baren. Mest G/Ts som skulle blandas och en och annan Irish. Mojitoarmen fick faktiskt vila större delen av kvällen =)

Idag börjar jag jobba kl 14. Det är tur att det bara är två dagar på helgen annars hade jag aldrig orkat med att sova så här lite. Alla på Alpin grämer sig lite över hur vi ska överleva jul, nyår och dagarna däremellan, det kommer vara hektiskt!!!!  Hur som haver, afterski idag och med tanke på vädret (inga moln, ingen sol. Lagom väder som vi skulle sagt i lilla-landet-lagom) så kan det nog bli en hel del att göra faktiskt! Dock hoppas jag att jag kanske kan få gå hem precis innan stängning så jag kan få några extra timmars sömn inatt. Som tur är så är jag ledig imorgon, enda söndagen detta året. Då blir det till att sova ut och ta det riktigt lugnt så jag blir av med min lilla bacill.

Just de ja, igår fick jag veta att Richard och jag får flytta till det där andra rummet jag nämnt tidigare. Silke och Maja flyttar ut senaste den 1a så då kan jag flytta in om jag vill. Planlösningen är densamma, öppen det vill säga :), men det är betydligt längre och bredare. Det ligger också på tredje våningen, precis i mitten av korridoren.




Simon kommentar om min röst inatt vid 4-tiden: Shit vad du låter, tänk om vi omsatt för 200 000, hur hade du låtit då, som en anka? Typ det roligaste på hela kvällen...

En liten sjukling back in business

Äntligen kommer det ett blogginlägg tänker ni! Skäms på mig tänker jag!

Jag har faktiskt känt mig lite krasslig nu i veckan. Förkyld, hostig, ont i halsen på ett märkligt sätt, hängig och lite feber tror jag allt att jag lyckats få också. Men det är ingenting som inte en liten Ibumetin kan bota!

Åter till saken. Jossan kom hit i söndagsnatt och sedan dess har jag inte riktigt haft ork eller lust att blogga. Vi har hittat på mycket, (nåja i alla fall om man jämför med en vanlig vecka), och vi har haft sjuuuukt nice! Åkt lite sidor, varit ute och ätit, promenerat och så. Det kommer en mer utförlig beskrivning av den senaste tiden imorgon!

Idag var jag på jobb igen efter 3 dagars ledighet. När jag kommer dit så säger den polska pianisten Remek att de har stäng kl 22 varje dag denna veckan och att jag inte ska förvänta mig någonting av kvällen. Tji fick han. Jag sålde för drygt 10 000, hade sjuuukt nöjda gäster, slapp stressen, stängde 01.30 och fick dryga 1000 kronor i dricks. Det kallar jag en lyckad kväll! På kuppen så såg jag Gråa Damen, Holms spöke sedan 80 år tillbaka. Nu tänker ni säkert: Pyttsan!! Spöken finns inte. Men jag vet vad jag såg, så det så! Jag var riktigt skärrad när jag stod ensam i baren och skulle stänga så till sist blev det en riktigt hurtig powerwalk hem med världens omväg för att slippa gå helt ensam på en knappt upplyst väg!!

Nu ska jag försöka sova, imorgon är det jobb igen kl 21 (men jag har en känsla av att jag kommer få börja tidigare, runt 18 gissar jag på!



Farmor: jag har hämtat din tågbiljett. Den ligger i tryggt förvar i min nattduksbordslåda =)

Baby cause tonight is the night

Halvgalen helg so far. Fredag och lördag var det riktigt mycket att göra på jobbet. Jag fick börja tidigare båda dagarna vilket har resulterat i extra timmar och extra go dricks! Idag har jag köpt min första julklapp för mina drickspengar, till mig själv, haha :)

Annars har det inte hänt så mycket sen mitt senaste inlägg. I fredags tog jag det mest lugnt innan jobbet, vi var ju uppe en sväng på rean på Geilo Sport men annars hände det inte mycket. Igår vaknade jag runt 12 och började jobba kl 14 så det fanns inte speciellt mycket att göra innan jobbet.

Efter ett 14-timmarspass igår känner jag mig ganska sliten idag faktiskt. Veronica och jag har tagit en liten promenad, med betoning på liten, och innan jobbet tänkte jag göra lite scrambled eggsmed avokado och tomat och kanske se ett Gossip Girl avsnitt.

Ikväll blir det jobb 17.30 och sedan inflyttningsfest hos Simon, Ida och Josephine. Det är tydligen något slags 80-talstema på Off Pist så jag får väl spöka ut mig lite efter jobbet!


Inatt kommer den här sexy maman till mig. Förhoppningsvis ligger snön som föll inatt kvar så att vi kan åka lite skidor i veckan!  Lovely :)


Just de ja. Richard och jag kanske får ett nytt rum att flytta in i. Silke ska ju åka hem i mitten av december och hennes rumskamrat Maja ska flytta ner till Peppes-huset den 1a december så vi kanske tar deras rum istället. Likadant som mitt fast betydligt större och utsikt över sjön =) Den som lever får se....

Geilo regnar bort ?!

Det blev alltså en liten runda till Recepten igår efter jobbet. Gick hem vid halvtvå-tiden och hittade ett litet gäng som hade nachtspiel på Veronicas rum! Det blev ganska snabb sänggång eftersom att vi skulle upp tidigt för att gå ner till Geilo sport som hade stooor rea idag tydligen. Vi var där strax efter nio eftersom vi trodde att halva Geilo skulle vara där, men där var inte en kotte. Bara några barr som Johan så komiskt uttryckte sig. 20 % på allt i butiken och jag hittade ett par nya skidbyxor, det behövdes verkligen!

Nu ska jag göra mig i ordning för att gå på jobb kl 18. Det lär bli ganska mycket att göra ikväll med tanke på att hotellet är fullt, som vanligt på helgerna. Hoppas på en riktigt bra dricks så kanske jag kan köpa nya googles imorgon eller söndag :)

Om ni inte förstod det på rubriken så är det plusgrader i Geilo idag. Det droppar från alla hustak så skidåkningen lär inte vara den bästa! Vi får hoppas det fryser på igen tills på måndag när Josefine kommer på skidbesök :)

Ha de kära svenskar!

A story about a lonely man in a bar

Den ensamme mannen kom tillbaka efter middagen, beställde en G/T och satte sig ner för att avnjuta denna tillsammans med den lokala blaskan VG. Tvp 19åriga tjejer kom in, köpte varsin Irish och även de satte sig ner för att avnjuta sina drinkar!
Ensamme mannen fick syn på dessa unga jenter och frågade så småningom om han fick bjuda dem på varsin drink. Det fick han. Han fick även lov att slå sig ner vid deras bord. Och där satt de länge och väl och diskuterade allt mellan himmel och jord. Mest jord tror jag. Tjejerna fick ett gäng drinkar var och ensamme mannen nöjde sig med en ny G/T var 20e minut.
Den svenska bartendern gick några rundor förbi bordet för att prata lite med sina gäster och kanske till och med öka chanserna för en bra dricks. Hon tog upp några beställningar från barens övriga gäster, även de drack G/T förövrigt, och sedan riktade hon sin uppmärksamhet åter igen mot tremannasällskapet.
När det lite senare blev dags för sällskapet att bege sig ner mot Recepten så kom ensamme mannen fram för att göra rätt för sig och betala sin nota som vid det här laget överstigit 1500 kronorsgränsen. Bartendern och ensamme mannen stod ett tag och diskuterade servicen på de olika hotellen på Geilo och till slut kom de fram till det viktigaste, enligt bartendern iaf, dricksen! Ensamme mannen frågade vad som var en lämplig dricks med tanke på hur otroligt god service de fått och bartendern svarade att en 3-400 kronor inte suttit fel, detta självklart med ett leende på läpparna! Okej sade ensamme mannen och tryckte in 337 kronor i dricks på bankterminalen. Till denna summa ska även de 51 drickskronorna innan maten läggas och plötsligt så hade mannen dricksat nästan 400 coronas.
Nöjd med sin kväll, och dricks, packade bartendern ihop baren, räknade kassan och gick ner till Recepten för att fira sin dricksseger! (som totalt slutade på dryga 600 kronor)


Oh what a night!

Uppdatering från baren...

Det sitter en ensam man och dricker øl. En ganska goodlooking en i fyrtioårsåldern skulle jag tippa på. Ni som kænner mig vet hur dåligt jag mår av att se mænniskor æta eller dricka ensamma. Hittills har han druckit 4 øl och ætit två glas med chilinøtter. Behøver jag sæga mer?
j-a-g m-å-r d-å-l-i-g-t !

You better work

Sådärja. Nu är det dags för jobb igen! Ikväll är det pubquiz på Recepten kl 20 så jag kanske går ner dit en sväng efter jobbet! We will see!


För er som på gamla dar börjar få dålig syn så är mitt nya karriärsnamn Line! Säg hej till Line!

Tanken som räknas

Tanken var att jag skulle ladda upp lite efterlängtade bilder från bowlingen igår men det tar sån himla tid så jag tar det imorgon istället! Idag var det iaf jobb mellan 17.30 och 23.30. Nästintill inget att göra så jag stängde vid 23. Innan jobb var jag nere i gymmet en sväng och svettades lite. Skönt att vara helt ensam ibland faktiskt!!

Sitter vid mitt 'nya' skrivbord och skriver. Skönt att slippa sitta i sängen hela tiden. Känns lite mer seriöst att blogga vid ett skrivbord, haha!
Nu ska jag sova, tidigt för en gång skull. Imorgon blir det skidåkning och uppgång 0900, tror Veronica iaf ;)


Farmor: Jag ska hämta ut din tågbiljett!! Hör av mig när det är gjort!


Vem städar badrum och inreder klockan två på natten?

Jo jag.
Vi har haft tacokväll, spelat bowling (som gick kass) och spelat lite kille (uttalas chille) borta hos Emil. Efter det kände jag mig inte speciellt trött så jag bestämde mig för att, med min trogne läsare Johans hjälp, bära upp ett 'skrivbord' nerifrån och placera det på mitt rum. Detta medförde självklart att jag först var tvungen att rensa och ändra om lite i den dåvarande ordningen: soffan åkte ut, de blåa fåtöljerna är tillbaka där de stod från början och skrivbordet har flyttat in i hörnan där en blå fåtölj stod innan! Det blev riktigt bra faktiskt! Sedan fick jag ett ryck och städade av badrummet lite snabbt också! Jag känner att det är på natten jag är som mest kreativ och då är det ju dumt att låta det gå till spillo, eller hur?!

Nu ska jag sova med gott, och trött, samvete. Imorgon blir det antingen skidåkning eller styrketräning innan jobb 17.30. Godnatt.


Jag måste även passa på att hälsa alla nya Geilo-läsare välkomna. VÄLKOMNA!!

En händig man

Det hade jag behövt idag när jag, äntligen, skulle sätta upp min sänglampa och några krokar. Det tog mig ungefär 2 timmar och 5.0 på blodsockret! Shit vilket mansgöra!! (Richard, var är du, jag behöver dig) Jag trodde faktiskt det skulle vara riktigt enkelt att skruva i några skruvar men tji fick jag. Väggarna är av någon sorts plast som absolut inte gick att skruva igenom. Jag fick för-spika för att göra hål, dra ut spiken, för-skruva in skruven, skruva ut skruven och sist men inte minst skruva i den riktiga skruven. De 4 krokarna som skulle upp var inte så farliga, me lampan däremot, den var nästintill omöjlig att få på plats. En sak är säker, jag kommer nog inte få tillbaka depositionen jag har betalat för rummet med tanke på hur ena väggen ser ut:


Tillslut kom iaf lampan upp, lite högre än planerat pga felmätning från början, ingen vill ju ligga med en lampa i fejjan. Krokarna sitter så ojämnt så de vill jag inte ens visa! Nu tänker jag inte spika eller skruva upp någonting förrän Richard kommer upp, jag har en känsla av att han kommer vilja ändra mina fina uppsättningar ändå så jag kan lika gärna vänta med de övriga krokarna jag skulle behöva!

Nu ska vi ha tacokväll här hemma, ett litet gäng på 8 pers. Sedan blir det bowling vid 8-tiden!

Kan. inte. sova.

Jag kan inte sova så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva ner lite tankar och kommentarer till kommentarer:

Pappa:
- Självklart har jag inte borrat upp en vak i Geilofjorden. Kul där du :) (+ att de inte säljer Pripps i Norge)
- Döremot säljer vi otroligt mycket Hansa men en och annan Mojito och Irish coffee slinker också ut ibland.
- Hoppas att farsdagspresenten kan komma till användning. tyvärr ser det dock ut som att prenumerationen inte startar förrän i januari, så du har ett tag på dig att förbereda dig och 'plugga'.
- Att du inte kan relatera till Friskis är ingen nyhet. Kanske kan det bli ändring på det tills jag kommer hem. Kontakta Fidde angående gubbröran vettja =)

Mamma:
- Jag lovar att 'spara' en Mojito tills du kommer upp. De lär aldrig ta slut! Dock funderar Rob på att köpa in färdigblandad Mojito på 1 litersflaska så att de ska gå fortare att göra! Vi fick smaka dem idag på tastingen och de var inte helt dumma faktiskt, lite för söta kanske. Vem vet, kanske får du en sån i Romjulen (mellan jul och nyår. - Jag kan nog nästan påstå att det är lika mycket fest som jobb ungefär. Vi är ett toppengäng som alla gillar att ha kul så fest, det är något vi är bra på!!
- Träningen är ingen höjdare som du kanske har läst. ock var passet idag betydligt bättre än det förra veckan! Däremot tycker jag att ledarna skulle behöva sig en utbildning i Friskis regi. Passupplägg, tempon, positioner kan behöva uppdateras. Idag fick jag lära mig en ny position; någon slags blandning av 2an och 3an där man jobbar statiskt och bara använder benen. Livsfarligt tyckte jag och höll mig i 3an!
- Skönt om ni tycker det är mycket plats hemma. Fast jag hoppas ni tycker det är lite tomt också ?!

Farmor:
- Någon oljemiljardär blir det nog inte tal om. Det verkar inte finnas så många av den typen här på Geilo. De flesta rikingar är mest dryga och vägrar ge dricks. Usch! Jag får helt enkelt tjäna ihop mina egna penar så jag slipper vara beroende av någon annan i framtiden :) Hur är det med dig annars? Behandlar Linköping dig väl?

Erica:
- Jag vet faktiskt inte om jag får leda själv. Det känns dumt att ta den risken så jag får hålla mig till de andras pass istället, kanske kan hoppa in om det är någon som behöver hjälp eller agera ledarcoach till de befintliga ledarna med tanke på deras, ibland, fullständiga avsaknad till ledarförmåga.

Mary:
- La la la la la la, jag får åka skidor, det får inte duuuu!!

Annars då:
- Trist att ni har tråkigt väder hemma. Här är allt vitt och fint. Dock ser vi inte solen så ofta som jag hade hoppats på och norrmännen suger på att skotta/sanda/salta vägarna. Vart man än ska så är det isgata som gäller. - Jag trivs som fisken i vattnet här uppe. trevliga människor, trevlig arbetsplats (för det mesta), schyssta arbetskamrater, bra lön, bra dricks, lite träning och okej skidåkning. What more can you ask for lixom?!

Schema för veckan:
Måndag - ledig (träning och bubbel på kvällen)
Tisdag - ledig (förhppningsvis ett spinning/mage/ryggpass på kvällen)
Onsdag - 17.30 - stängning
Torsdag - 17.30 - stängning
Fredag - 21.00 - stängning (runt 04.30)
Lördag - 12.30 - stängning
Söndag - 17.30 - stängning + att Jossan kommer på natten, underbart!!





Måste.sova.nu.


A party like this would have been nice.

Weekenden

Insåg att uppdateringen härifrån Geilo inte varit den bästa i helgen. Det blir lätt så när det är mycket jobb och fest som ska avklaras! igår jobbade jag själv i baren igen. Totalt 5 gäster på hotellet och ungefär samma antal i baren. Riktigt tråkigt att jobba när det är så lite att göra! Som enda tjej i baren kände jag min skyldighet att städa efter helgen, så sagt och gjort tog jag tag i skurtrasan och spraymedlet och satte igång. Städade i stort sett hela baren, dock lämnade jag en av hyllorna där vi har glas till Simon så att han skulle ha något att göra idag :)
Jag stämplade ut vid 12-tiden och begav mig hemåt med Veronica som sällskap. Som bestämt tidigare skulle vi gå ner till Off Pist efter jobb. Ett snabbt ombyte hemma på Alpin och sedan bar det av. Veronica hittade en rullator/sparkcykel som hon transporterade sig till Off Pist med. Mycket intressant färd faktiskt!Stället var totaldött i min mening. Den danske DJn sög, spelade bara massa danska hits som för danskarna är skitkul men för oss andra är totalt meningslösa (i dubbel bemärkelse) Två cider senare axlade vi rullatorn igen och rullade hemåt. Lite tjejsnack på mitt rum och sen blev det nachtspiel (efterfest) på Alpin. Alla från Off Pist kom dit och det slutade med att två av killarna bestämde sig för att höja festnivån lite genom att spruta med skumsläckaren i fellesrummet. Kanske inte världens bästa idé. Brandlarmet gick. Länge. Någon ringde ett nummer och sa att det var falsklarm, men ändå kom det en snubbe och kollade läget. The icing on the cake vore om vi fick a) en fet utskällning av cheferna eller b) BÖTER! De böterna tänker inte jag betala i så fall...
Hur som haver. Jag kom i säng vid 4-tiden och sov till tolv :) Yay!

Klockan 12 hade vi vodka- och whiskeytasting nere på Recepten med nån halvkunnig snubbe från Diageo. Det säger er förmodligen inte särskilt mycket men det är tydligen Norges, kanske tom Nordens, största importör/distributör (whatever) av vodka, whiskey, rom med mera. 4 vodkasorter slank ner och 6 whiskeyklunkar. Jag säger som jag sade om cognac: jag förstår inte hur folk kan sitta och njuta av whiskey, det både luktar och smakar rökt skinka!!!

Efter tastingen blev det mat i Bowl and Dine med Simon innan jag gick hem för att ladda inför spinning/styrka 18.30. Detta passet och ledaren var betydligt bättre än förra veckan och styrkan var bland de bästa styrkepass jag varit på. Roligt och mycket varierande övningar! Spinningen är jag fortfarande tveksam till. Sjuka pulser och tempon som blandas om vartannat och äckligt mycket statiska övningar. Det känns lite som att de är stuck in the 90s. Funderar på att skicka ett anonymt mail (går det ens?!) och ge ledarna lite tips om hur man egentligen (enligt friskis iaf) lägger upp ett spinningpass. Vi får se! Skönt att få lite träning i kroppen iaf!
Efter spinningen gick jag hem och väntade på Veronica & Emma x2 (ICA och Peppes) som skulle komma tillbaka från klättringen. Vi skulle upp till Holms och bubbla lite hade vi tänkt! Och det gjorde vi också!! I två timmar satt vi i utomhuspoolen och pratade om allt mellan himmel och jord! Plötsligt var klockan 11 och Uldis (nattstädarkillen) kom och sa till oss att det nog var dags för oss att gå hem! Men det gjorde vi ikke. Vi gick till Off Pist istället! Martin från Peppes ska åka hem imorgon så vi var ett litet gäng som träffades för att säga hej då till honom! En kort stund senare åkte vi hem. (Lägg märke till att jag idag varit på Holms totalt tre gånger, utan att ha jobbat en minut)

Imorgon ska jag hämta ut mitt norska bankkort (det svindyra ni vet). Jag ska även noggrant studera bilden på mig själv på baksidan. (Alla norska kontokort har legitimationen på baksidan + en lite knöcklig bild på personen i fråga) Jag är lite rädd att jag ser ut som en ledsen, blöt hund (igen!!) men det återstår att se.
Fortsättning/uppdatering följer....


Här skulle det egentligen komma en bild på Veronica och rullatorn/sparkcykeln men den går inte att ladda upp just nu så den får ni senare! Istället får ni hålla tillgodo med en bild på undertecknad och bäste Oscar...


Oh, what a night

Ganska stressig kväll igår, tyckte jag i alla fall. Fullt hotell + afterski = mycket dricks :) Inte speciellt många mojitos men däremot en sjuhelvetes massa Irishcoffees som skulle göras! Tydligen är det lite av "the shit" bland rika norrmän. Jag har även mixat ihop en egenkomponerad müsli, det du mamma!

Ikväll blir det jobb igen, 17.30 helt ensam! Jag har hört att det bara är 2 gäster på hotellet så vi får hoppas att lite av Geilos lokala folk hittar dit.

Nu ska jag ta en promenad med Veronica och sedan se färdigt 7 pounds!



Yours truly...


Jobb, jobb, jobb...

Nu bär det strax av till Doktorn igen. Skulle egentligen börja 16.30 men Rob ringde och frågade om jag kunde komma 15 istället och självklart tackade jag ja. Vem vill inte jobba ett 13 timmars pass så här på lördagseftermiddagen?!

Ganska lugn kväll igår. Hotellet var fullt men det var ingenting som vi märkte av i baren, förhoppningsvis blir det mer att göra ikväll iom att det är afterski också!


See ya.

Säsongsöppning på Recepten

Här kommer ett bildregn från igår
Silke och jag började med middag på Highland

Så småningom anslöt även Siri

Sedan begav vi oss till Recepten där vi träffade Josephine


Silke och Martin

''Medicinen må kun bruges efter doktorens tidsanvisning''

Veronica got down low...

Martin, Anna och Silke


Veronica och jag gick ner till Emil i Brasseriet när Recepten stängde och väntade på att han skulle sluta jobba


Och tur var nog det för utan en stadig man vid vår sida hade vi halkat och brutit benen både en och två gånger. RM Williams är fortfarande inga bra vinterskor.

Den dansande tomten får avsluta.

Fredagen den trettonde...

Riktigt rolig kväll igår. Vi började på Highland med middag och sedan gick vi upp till Recepten och träffade massa annat folk. Bilder kommer strax!
Idag har jag inte gjort många knop. Vi hade lite efterfest hos Emil inatt så jag kom i säng vid 4-tiden. Richard väckte mig kl 11 och sedan dess har jag tvättat en maskin tvätt, tittat på Gossip Girl, somnat till Gossip Girl, sovit 1.5 timma och gått en liten promenad. Trots min slappa dag har jag redan råkat ut för 'fredagen-den-trettonde-förbannelsen': tvättomaten åt upp min tia!!
Nu håller jag på att laga lite mat innan jag ska jobba kl 18. Smaskens!

Minus elva

Jag känner mig lite som nutidens grottmänniska som går omkring i 19 lager kläder eftersom det är så förbaskat kallt. Idag har jag i alla fall åkt lite skidor. Vi velade länge fram och tillbaka om vi skulle ge oss ut eller inte. Dels för att det är så kallt, dels för att dimman legat tjock över hela Geilo hela dagen. Tillsist valde vi att ge oss ut i kylan. Halv två stod vi i backen och en dryg timma senare åkte vi därifrån. Eftersom att det bara är två backar öppna så tröttnar man ganska snabbt, + att snökanonerna gick varma (eler kalla om man så vill) idag så halva backen åkte man med risk för sitt eget liv. Man såg absolut ingenting!

Sedan var det cognasprovning på Holms. Henri från Cognac Tesseron var där och berättade hur himla bra tesseron är och hur duktiga de är på att framställa cognac. Vi fick smaka 5 olika årgångar och till sist frågade han oss vilken vi tyckte bäst om . 'Ehm, no one i afraid' blev mitt svar! Henri skrattade. Cognac är verkligen vidrigt, jag förstår inte hur man kan njuta av det!

Det blir inget stram-opp pass ikväll. Silke och jag, som är de enda som inte är på jobb, har bestämt oss för att gå till Highland (ett annat hotell just down the street) och äta middag och senare bege oss till Recepten som har säsongsöppning ikväll! (Recepten är Holms 'nattklubb', kan liknas vid Off Pist) Kul med lite omväxling här på byn :)


Nu ska jag titta på ett avsnitt av Gossip Girl och äta några clementiner

Bortskämda

Kom på att jag utlovat en resumé av spinning/styrka-passet:
Vi var 6 stycken på passet, ledaren var varken utbildad spinningledare eller styrkaledare så frågan är vad hon gjorde på ledarcykeln. Uppvärmingsmusiken gick, enligt min mening, alldeles för snabbt, nästan så snabbt det inte fanns någon ordentlig rytm. Passupplägget, om man ens kan kallade det det, var värdelöst. Ingen som helt strukturering eller blockindelning what so ever. Positionerna var galna; 3:an fanns inte utan man antingen 'satt', 'stod' eller 'gick bak'. BPMen låg alldeles för högt rakt igenom, cyklarna var ojämna och det kändes som att hjulet var ovalt och inte runt, det var 5 inställningar som skulle göras istället för 3, styret såg galet ut och belysningen i salen var avstängd. + att ledaren inte använde mikrofon vilket gjorde det näst intill omöjligt för en liten jente från Skåne att förstå vad hon sa. Det bästa med passet var förmodligen de 3 värmeljus som lyste upp salen och höjde mysfaktorn en aning. Men vem f*n vill ha mysfaktor på ett spinningpass?! Ledarens ledarförmåga ska vi inte ens prata om.
Styrka däremot var betydligt bättre. Kanske för att jag inte är van vid den formen av styrketräning. Vi använde stivstång, hantlar och bräda. Ordningen på övningarna kunde dock ändrats en aning. Det var inte som Fiddes stivstångspass eller stationsjympan minsann!!

Summan av kardemumman: Vi är väldigt fruktansvärt ortoligt bortskämda på Friskis i Kristianstad. Både med ledare, personal, utrustning och lokaler!


Trots allt så blev jag både trött och svettig så helt i onödan var det inte. Det är bara att gå på det igen nästa vecka. Då ska det tydligen vara en annan ledare så vi får hoppas att hon i alla fall är utbildad!


Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng och läsa en bok med lite tända ljus! Imorgon blir det förhoppningsvis några åk i backen innan cognacsprovning 15.30 och 'stram opp'-pass 17.30 :) Vi får se hur bra det går att 'strama opp' med cognac i kroppen ;)
Godnatt.



Geilo by night

Var nere på ICA och handlade och hämtade ut mitt paket tidigare. Passade också på att ta en fin, fin bild över Vestliaområdet. Geilo är mysigt när det skymmer. Julkänslan börjar infinna sig och det lixom doftar jul över hela Geilo!



Nu har jag varit på spinning/styrka och sedan en sväng i poolen. Har även hunnit avnjuta en utsökt middag, kyckling med rostade rotfrukter och lite vitlökssås!
Nu blir det ett parti Kille och kanske en film :)

Städning pågår.

Det blev en städ/tvätt/bädd/handling/träningsdag idag. Är ledig idag och imorgon så det är lika bra att passa på. Ja mamma, jag har hittat tvättstugan nu!
När jag dammsög trappan upp till tredje våningen så trillade plötsligt dammsugaren ner och krossade min hand. Kändes det som iaf. För en kort sekund kunde jag itne röra den men så småningom gick det bättre. Det hade verkligen suttit fint med en bruten hand (kan man ens bryta handen?!) just nu. Hur som helst så håller jag på att sanera mitt rum. Det kommer bli skinande rent! Försöker få ut mögeldoften som har tagit över också, om det går lika bra får vi se senare!

Ikväll tänkte jag gå på spinning/styrka. Man börjar tydligen med spinning i 45 min och sedan köra man någon form av styrka, kanske skivstång vem vet?!, i 45 minuter. Resumé kommer efter passet ikväll.

Innan dess tänkte jag bege mig till ICA för att hämta ut paketet från mamma och Mary. Det ska bli spännande att läsa artikeln om Hedda i Bladet. Har förresten läst om mordförsöket på Emma på nätet. Helt sjukt vad folk är kapabla till! Fadi var ju inte direkt den snällaste gutten på Nosaby, men något sådant trodde jag aldrig han skulle kunna göra, om det nu är han vill säga, men allt pekar ju på det!

Nu är torktumlaren strax klar och det är dags att bädda rent i sängen :)

Yaay

Jag har fått min första lön från Doktorn. Hela 997 kronor ramlade in på kontot! Hur ska jag klara mig på det en hel månad?

Ungefär såhär känner jag mig nu.

Jag blev förföljd...

av en räv hem från jobbet. Jag har aldrig tidigare sett en räv men idag gjorde den debut i mitt liv. Den kom lunkandes ner för vägen mot Holms när jag skulle gå hem. Först trodde jag det var en hund som sprang lös men sen lös lampskenet upp och då såg jag att den var röd. Jag sprang in till receptionen och nattvakten Sigurd och stod där ett tag tills vi trodde att räven var borta. Men icke! Hela vägen hem till Alpin följde den efter mig på ca 70 meters avstånd. Var 15e sekund vände jag mig om för att se var den var och som tur var kom den aldrig för nära. Jag nästan sprang hem för att bli av med den så snabbt som möjligt!

Långtråkigt

Sitter vid datorn på jobbet och væntar på att mina nykomna gæster ska dricka upp sina jækla øl, æta upp de førbaskade jordnøtterna och gå och lægga sig. Vilket normalt folk gå ner till baren halv tolv på natten? Gå och lægg er!!! Jag ahde precis satt igång den sista diskmaskinen, plockat in alla ljusen och fyllt på baren nær de dræller in. Himla norrmæn, de har inte riktigt koll på dygnsrytmen! (Precis som att jag har det iofs)

Ikvæll har varit en mye rolig aften. Inte många gæster alls men några fler æn igår. Fick utsøkt nattmat från køket; någon slags rostbiff och hemlagad potatissallad. Inte sån kræmig utan fræsch med grønsaker och annat smaskigt! Mums :)

Nær (om) jag kommer hem ska jag se færdigt Sællskapsresan från igår!

Underbart

Jag låter bilden tala för sig själv!


Jag älskar känslan av rena tänder

Idag har varit en mycket lugn och skön dag! Tog en promenad vid halv tre tiden för att köpa Jossans tågbiljetter men det visade sig att vi inte har rabatt på miniprisbiljetterna så det blev inget köp! Hon får köpa dem själv istället! Jag gick och handlade lite mat, nu när Simon flyttat ut så har jag en hel hylla i kylskåpet för mig själv, tänka sig va! Satt och pratade en stund med Siri när jag åt och sen gick jag på jobb. Totalt 24 gäster på hotellet men bara 6 av dem letade sig in till mig i baren! Fick iaf sälja 5 öl, två glas vin och en snusdosa! 85 kronor kostade den, är inte det sjukt mycket? Men ä andra sidan så kostar ett paket cigaretter 98 kr. Norge är ett dyrt land.

Jag gick från jobbet vid 23-tiden och när jag kom hem så fann jag ett gäng inne på Emils rum som satt och spelade Kille. Emil tyckte att jag borde ta upp det i bloggen och visa pappa Pelle! Fråga mig inte varför... =) Några av dem gick ner till Off Pist för att hämta Johans kort som han lämnat i baren igår, och tydligen inte hämtat igen. Men det var för en timma sedan så jag antar att de fastnade i baren.

Imorgon har vi iaf planerat att åka lite riktiga skidor. Henke sa att liftarna nog är öppna så vi ska gå upp tidigt och ge oss ut på några åk innan jobbet. Solen ska bestämt titta fram också för första gången på ungefär 1,5 vecka.

Tanken var att jag skulle gå och lägga mig tidigt eftersom att jag för första gången på typ hela hösten ska ställa klockan på 08.45, men nu ligger jag här, klockan är två och jag är inte ett dugg trött! Tror jag ska ta och kika lite på Sällskapsresan eller lyssna på 'The bäst av Sune' så får vi se hur lång tid det tar innan jag somnar. Jag gissar på 15 minuter.




Tack för kommentarerna förresten. Lovisa; hälsa tillbaka. Till familjen Hansson då ;)

Säg hej

...till mina två nyaste läsare. För att citera dem själva så "följer de bloggen slaviskt"!

Först ut har vi Johan, 22 år från Kinna.

Sen har vi Emil, även han 22 år från Kinna.

Hjärtligt välkomna =)


Hur som helst, igår blev det en sväng till Off Pist. Tanken var att vi skulle till Simon, Ida och Josephines lägenhet innan och mysa lite med ett glas vin eller två men vi hamnade på våningen under hos hovmästar-Fredrik istället. En hel del folk, både från Holms men även från Geilos övriga säsongsarbetsplatser. Off Pist var sådär. Inte speciellt mycket folk och ganska dålig (läs:uttjatad) musik. Vid halv två-tiden knallade jag hemåt till min sköna säng. Somnade dock inte förrän framåt halv fem-snåret. Men jag sov till 12 då Richard ringde och väckte mig.

Idag har jag pratade med fröken Engdahl som ska komma på besök den 22 -26 november. Det blir trevligt med lite uppdatering hemifrån. Tänkte gå ner till tågstationen och köpa hennes tågbiljetter nu, vi får rabatt så det blir billigare om jag köper dem, ska också försöka hitta nya goggles till säsongsstarten och ett par nya vinterboots. Imorgon kommer första lönen in på mitt nya, svindyra bankkonto!

Ikväll blir det jobb 17.30, första gången ensam i baren. Alla som befinner sig i Geilo är mycket välkomna in och ta en öl eller två, har en känsla av att det kommer bli väldigt lugnt ikväll, tror bara vi har 7 gäster på hela hotellet!


Peace out.

New day

YES!! Idag sov jag ända till 12 :) Känns riktigt bra faktiskt. Det blev ingen skidåkning, för många som jobbar/ska jobba. Kanske imorgon istället då de flesta är lediga! Om en timme ska jag jobba och jag ligger fortfarande i sängen, har tittat på en film och några IDOL-klipp och nu skypar jag med R. Måste ta och göra mig i ordning nu om jag ska hinna till Holms innan 16.30.

Förhoppningsvis blir det lite mer att göra ikväll = ännu mer dricks! Jag tror jag kan vänja mig vid den här livsstilen faktiskt. Lite synd bara att så stor del av dagen går till spillo iom att man jobbar så sent! Men det ändras nog när skidsäsongen drar igång på riktigt och vi kan åka skidor varje dag. Sova kan man göra när man är gammal!

Nu måste jag kila, lämna gärna en kommentar!

My gosh

Nu är jag äntligen hemma från jobbet. Har gjort ungefär 100 Mojitos och kanske 30 Strawberry Daiquries. Jag skulle kunna blanda en i sömnen, lätt. Jag vädjar till er, å andra bartenders räkning, beställ inte dem när ni är ute, de tar sån fruktansvärd tid att göra och alla världens bartenders hatar dem!!!!!
Hotellet är fullt i helgen så vi hade lite att göra till och från. Inte full rulle hela tiden vilket var skönt! Det var jag, Karina, Simon och Tim. Peter kom från restaurangen och hjälpte till några timmar också. Skön kväll att ha som första ordentliga kvällen. Två rusher men ganska lugnt mellan dem. Kom hem med 370 kronor i dricks vilket var gött :) Har skapat en liten lista som hänger på väggen där jag skriver upp hur mycket dricks jag få varje kväll, tänkte att jag skulle kolla hur mycket jag får varje månad och se om det är sant som de säger, att man kan leva på sin dricks och spara hela lönen! Det hade varit skönt i så fall.
Nu har jag lagt en skjorta i blöt i handfatet så får vi hoppas att den blir ren. (Nej mamma, jag har inte utforskat tvättstugan än)

Efter jobbet tog vi den återinförda obligatoriska ölen, fast denna gång i Skibar. God nattamat fick vi till och med som vi satt och festade på när vi räknade kassan och pratade strunt om överfulla gäster under kvällen. Det var faktiskt en hel del fyllon och andra rent allmänt jobbiga gäster, men det är sådant man får stå ut med för att få go dricks ;)

Imorgon är det jobb 16.30 men innan dess ska jag förhoppningsvis hinna med ett åk i backen. Liftarna (eller liften kanske man ska säga) öppnar ju imorgon så om jag inte är allt för trött så blir det ett åk eller två innan jobb.
Har även bytt pass med Simon nästa vecka. Han tar mina onsdags- och torsdagspass så tar jag hans på måndag och tisdag. Första ensamma vakten, ever!
Nu ska jag sova, som en stock i hundra år!

Veckans schema

Tänkte att jag kunde lägga upp mitt schema för den närmsta tiden så ni kan planera in era besök och telefonsamtal :) (Eller om ni bara rent allmänt vill veta hur mycket jobb det egentligen är)

fre 6/11: 18.00-04.00
lör 7/11: 16.30-04.00   (lift öppnar)
sön 8/11: ledig
måndag 9/11: ledig
tisdag 10/11: ledig
onsdag 11/11: 17.30-01.00   (första gången ensam, hur ska detta gå?
torsdag 12/11: 18.00-04.00
fredag 13/11: 18.00-04.00   (omg, fredagen den trettonde, hmm...)
lördag 14/11: 16.30-04.00
söndag 15/11: 17.30-01.00

I november kommer jag bara jobba i Skibar men i mitten av december när säsongen drar igång på riktigt så kommer jag få en del vakter (pass) i restaurangen också!



Four and counting

Nu har vi fyra influensafall bara här på Alpin. Jag är ganska glad att jag tog den där sprutan trots allt! Förhoppningsvis slipper jag bli sjuk.

Äntligen har jag tagit tag i det där med städningen och städat mitt badrum! Det är egentligen sjukt praktiskt, men samtidigt ganska vidrigt, att ha plastmatta i ett badrum. Med tanke på hur litet mitt är så kan jag spola av allt med duschslangen och sen bara skrapa ner allt vatten till duschavloppet. Perfekt! Nu är det iaf rent och har en svag doft av citron, lovely!

Ikväll blir det jobb i baren 18-04. Hotellet är fullt i helgen så det blir förhoppningsvis lite att göra :) Det känns faktiskt mycket bättre att jobba i baren än i restaurangen, inte för att det på något vis är tråkigt i restaurangen men baren är mycket friare. Inte alls lika många do:s and don't:s och absolut inte lika strikt! Vi behöver t ex inte gå omkring i långkjol utan får jobba i vanliga svarta byxor och förkläde. Vi behöver heller inte bära namnskylt eller gå omkring med armen bakom ryggen. Haha! Just nu är vi tre stycken som jobbar i Skibaren; jag, Simon och Karina. Rob som är barchef är där ibland och tittar till men han hjälper bara till i baren när det är riktigt mycket att göra. På hotellet finns även Recepten, det är mer en pub/nattklubb och ligger på markplan med igång både utifrån och inifrån (skibar ligger på andra etage i anslutning till bl a salongen och restaurangen) På onsdag ska jag jobba helt ensam för första gången :S Wish me luck!

Liftarna öppnar imorgon, dock är de bara öppna på helgerna och jag tror bara det är en eller två liftar som öppnar, men vi slipper iaf knalla uppför backarna!

Hur är livet hemma? Antar att det inte hänt särskilt mycket, har snön kommit än?


Ha dé kämpegöy !

Fixardag

Ledig dag idag. Halv 1 hade vi personalmöte med Skibar. Vi var tre stycken plus Rob, the boss. Tydligen är det vi som utgör 'staben' i skibar denna säsongen. Inget speciellt långt möte, vi pratade mest skit om anställda och gäster :)

Innan mötet gick jag förbi skattekontoret för att se om det var nått nytt på personnummer-fronten. Och visst var det det. Tanten, hon den förfärligt långsamma, hade så klart 'glömt' att skicka mitt personnummer till mig och skattekortet hade hon inte ens ansökt om. Megadåligt som danskarna skulle sagt!

Efter mötet gick jag ner till Hol sparebank för att fixa ett bankkonto. Något som i Sverige tar ca 5 minuter. Här tog det 45. Och det kostar pengar. 2 kr för att ta ut i andra automater än deras egna, 2 kr att handla med kortet, varje gång man drar det och typ 100 kr att föra över pengar till mitt svenska konto + att jag inte kan betala på internet med det. VÄRDELÖST!!!! Alternativet var att åka till Oslo och besöka Nordea, men det hade förmodligen blivit ännu dyrare.

När jag kom hem tog jag tag i dammsugaren och dammsög trappan upp till tredje våningen, korridoren och mitt rum. Imorgon blir det toalettstädning, jippie!

Nu har Silke och jag tittat på Changeling, bra film, dåligt slut, och nu väntar MTV Europe Music Awards.


See you when we see you

Svininfluensan invaderar Geilo

Fyra stycken på Holms har insjuknat i denna fruktansvärda pandemi än så länge. Nej, men allvarligt talat så vet vi inte om det är svinis eftersom att läkarna i det här landet, och speciellt den här byn, inte verkar bry sig speciellt mycket om sina invånare. Silke har varit dålig tre dagar och imorse gick hon till läkaren som visserligen tog blodprov på henne, men det var allt! Han kunde sedan konstatera att han trodde hon har baconfeber men han är inte säker och han var tydligen för upptagen eller nått för att genomföra samtliga tester som bör göras för att diagnostisera svinis. Jag ska inte bli sjuk under min vistelse på Geilo, den läkaren vill jag inte träffa!!!

Nu är iaf första riktigt kvällen i baren avklarad. Eller riktiga och riktiga... Inte så många gäster och väldigt lite att göra, men ändå mer än häromdagen.  Hovdal kommun var där, ett 18-tal sura kärringar (och två glada gubbar) som inte gav en enda krona i dricks och då gick jag ändå in på nätet och letade fram Champions League resultatet från kvällens match (Kiev - Inter för er som inte visste det) till en av gubbarna. Dåligt dåligt dåligt!
58 kronor rikare fick jag skjuts hem av Karina som jag jobbade med och nu ska jag se färdigt filmen från i eftermiddags och sen sova!


Omorganiserade möbler




Varför...

...kan min kropp inte fatta att den inte ska vakna kl 8 varje morgon?!

Igår var vi uppe på Holms och bubblade bubbelpool efter den utsökta middagen. Spelade lite kort, badade ångbastu och rullade oss i snön. Helt underbart ! Sedan gick vi hem och tittade på American History X. Som vanligt somnade jag framför filmen och snusade sen gott genom hela andra akten. Självklart kunde jag inte somna sen när jag väl gick upp och la mig utan låg vaken till kl 6. Ren idioti! Kl 8 vaknade jag och var pigg som en nötkärna, men jag bestämde mig för att jag måste sova några timmar till, så jag satte på mig ögonbindeln från NSBs nattåg och somnade om.
Klockan 11 steg jag upp, skypade lite med Richard, gick ner och åt frukost och såg nån konstig film med Veronica, the Violence eller nått sånt.

Nu har jag städat lite på mitt rum, möblerat om lite och hängt upp några ramar på väggarna så det känns lite mer som hemma.

Ena sängen är ställd på högkant för att ge lite bättre utrymme och den röda soffan och fåtöljen har bytt plats med den blåa fåtöljen. Nya överkastet ligger på och gardinen är upphängd.



Nu: Vindruvor och film: Marley och jag.
Ikväll: Jobb i baren 17.30


Halloween

Kvällen började med sminkning av Veronica och Emil. Veronica blev någon form av spök-kock och Emil skulle vara Jokern från Batman.

Runt 20 anlände det övriga folket. Bl a från Peppes Pizza, ICA och Vestlia hotellet.

Angelica, Josephine och pyramiden vi bildade någon gång in på småtimmarna
(klicka på bilderna får att se dem i större format)

Emma (ICA) och Martin (Peppes) kom som Homer och Marge Simpson, senare dansade vi även små grodorna och björnen sover

Miller var neger, Emil som Jokern, Silke var Pocahontas och Simon spöke



Mitt bidrag till kvällens festligheter var två pumpor, en sur och en glad!






Vid tolv-tiden gick vi ner till Off Pist för att fira med resten av säsongarna på Geilo. Där var det bra drag och galet mycket människor. Däremot var det så fruktansvärt kallt när vi skulle gå hem så vi övervägde att ta en taxi hem. (Det tar max 10 min att gå) Men det slutade med att vi gick/sprang. Hemma på Alpin var det lite nachtspiel, efterfest, med sjukt många skumma människor som många av oss aldrig sett förr. Johan uttryckte vid ett tillfälle igår att den Estniska maffian varit här och att han fått agera vakt och inte kunnat gå och lägga sig förrän de gått. De sprang tydligen runt i rummen och öppnade dörrar för att hitta någon som hette Pille som bodde här. Tilläggas bör att vi verkligen inte har någon här som heter Pille, eller något som ens liknar det!!
Vid halv fyra tiden var det dags att krypa till kojs efter en mycket lyckad kväll här på Geilo:)


(fråga mig inte varför delar av texten är blå, mitt bloggande har inte uppnått den nivån än så att jag kan klura ut det)


Godnatt Sverige!


Vilken dag!

Då var säsongens första åk avklarat!  Vi tog bilen till Havsdalen, andra sidan av Geiloberget och sedan knallade vi uppför backen. Två åk orkade vi med och sedan blev det after-ski på Alpin :) Svetten rann nått fruktansvärt när vi traskade uppåt men det var det värt!! Tyvärr var det lite för många plusgrader i luften så snön var inte på topp, men man kan inte få allt!


Nu väntar en utsökt middag bestående av kyckling, hasselbackspotatis och gräslökssås :)

Säsongens första

Nu drar jag ut i backen med Veronica och Henrik för säsongens första åk. Liftarna har inte öppnat än så det blir till att traska uppför och glida nerför:)



Ha de!





Bilder från halloween kommer i eftermiddag!

Halloween

Nu vankas det halloweenfest på Alpin.

Det blev en tappning av Marilyn Monroe

Done and done

Sista dagen i restaurangen (på ett tag iaf) avklarad. På måndag är det skibar som gäller. 17 dagar totalt i november. Ganska mycket iaf!
Ikväll hade vi ett gäng (läs:109 st) grafiska designers på middag. Jag fick ta hand om mitt eget bord och fick min egna första dricks :) En sjuk grej la jag märke till, alla hade iPhones. Och då menar jag alla. Det måste vara senaste mode inom grafiska-design-kretsen.

Det blev inget Off Pist efter jobbet, alla var för trötta och vill spara krafterna inför morgondagens halloween-fest. Vad jag ska klä ut mig till får ni se imorn!


NU: Sällskapsresan-Snowroller

RSS 2.0