26 feb 2010

Idag börjar jag inte jobba förrän 18.00. Hör och häpna gott folk! Det blev en sväng i backen med Angelica och hennes syster Anna som är på besök. Ganska dåliga åk faktiskt med tanke på temperaturen (närmare 0) och alla miljontals norska barn som har sportlov! Men men, första dagen på en dryg månad =)
Nu har jag tagit en dusch och ska börjar göra mig i ordning för jobb. Richard kommer strax hem från sitt jobb så vi går tyvärr om varandra!

Mary: idag kom de två av dina många vykort fram. De från Salzburg och det första från Matrei =) Tusen hjärtlig!

Veckans schema

Såhär ser resten av veckan ut för min del:

Onsdag: Ledig =) Sola, handla, middag med delar av Skibar på Hallingstuene 19.30
Torsdag: Jobb 12.30-stängning (ca 00.00)
Fredag: Jobb från 18.00 (strange att börja så sent på en fredag, jag vet) Kanske ut i backen innan ?!
Lördag: Jobb 12.30-sent
Söndag: Ledig =) Förhoppningsvis ut i backen!
Måndag: Ledig :)

Inte så mycket jobb denna veckan med andra ord! Men det kan vara skönt ibland det också.
Senaste nätterna har jag drömt sjuka drömmar om sommaren hemma i Kristianstad. Inatt drömde jag att vi cyklat till Åhus på 7 minuter och att havet var borta ?!

I'm bad

Sjukt dålig uppdatering senaste veckan. Vet egentligen inte varför så jag får skylla på ren lathet/ingen lust. Tänkte iaf göra en liten resumé av de senaste dagarna:

Onsdag:
Jag jobbade till 18 och lite senare begav vi oss till bowlingen för en match mot Majsan, Björn och Alex. Efter det blev det Off pist med en urtjusig kaka till Peter som fyllde år!

Torsdag:
Jag jobbade till 18 (ovanligt) sen gick jag tillsammans med Richard till solariet i ett desperat försok att bli lite brunare. Det gick sådär! Efter solandet gick vi hem, lagade mat med Linn och begav oss senare upp till Recepten för pubquiz. Eftersom att ordinarie domarn Emil är på Costa Rica så var det Peter som höll i det den här gången. Och det var mycket svårare måste jag erkänna! Vi kom tvåa men fick ta del av vinnar-vinet ändå =)

Fredag-Lördag:
Jobb för hela slanten! I fredags fick jag sluta redan vid halv 1 så då blev det lite skvallersnack på alpin, men i lördags var allt som vanligt igen. En ganska lugn helg, men ibland behöver man sådana också!
Egentligen är det åldersgräns 20 i baren, men när Su-Si kommer förbi så måste man lätta på tyglarna lite.


Söndag:
Jobb 18-23.30 och sen beachparty på Off Pist! Galen tanke egentligen när det -20 ute men vad gör man inte för lite fest! Vi kletade på brun-utan-sol och satte på sommarkläderna och dansade runt i sanden i 40 graders värme, och det var najs!
Jag älskar kontrasten skidjacka/shorts.


Fler bilder kommer, har tänkt kidnappa Verrans kamera och bilder =)

Måndag:
Ledig dag :) Richard och jag tog en långpromenad bort till Vestlia, åt varsin baguette på uteserveringen i solen och gick hem igen! Sen blev det en film med Ankan (även om båda två somnade). På kvällen åt vi på Brasset med Björn och Emma (som äntligen kommit tillbaka från Filippinerna). Lite bubbel och tjejsnack hann Emma och jag med innan det blev tidig läggdags :)
Vi mötte en sjuuuuukt trött Veronica =)
Emma var typ brunast i stan efter 6 veckor på Filippinerna!



Nu ska jag strax gå till jobbet. Jobbar 12.30-18, och är ledig imorgon! Då blir det tvätt- och städdag. JIPPIE!!

Fettisdagen

Jag var ledig igår också. Tyvärr var inte vädret på min sida så det blev ingen skidåkning =( Istället tvättade jag 4 maskiner tvätt, tränade lite på högskoleprovet och gick till Sofias med Angelica för lunch. Efter det var tanken att Richard och jag skulle gå och sola men ingen av oss orkade så vi sköt på det till idag istället =)
På kvällen åt vi mammas goda lasagne och sedan gick jag en promenad med Pontus som resulterade i två serier bowling (jag förlorade stort) och en pratstund med Ida inne på Brasseriet! Jag får typ ångest över hur snabbt mina lediga dagar går, det säger bara swish så är det onsdag och jobb igen =( `Jag kan ju bara hoppas att de arbetande dagarna börjar gå lika snabbt också!

Idag blir det jobb 12.30-18 och sedan solning, middag och kanske lite bubbel(bad) uppe på hotellet, det var ett tag sedan nu! Det är danska veckan nu så hotellet är fyllt med danska familjer. Jag är otroligt glad att jag inte jobbar kväll någon dag denna veckan för jag kan bara tänka mig kaoset i baren och på dansgolvet med alla danska barn som springer omkring med sina dyra barndrinkar och lever rövare överallt!

Såhär ser resten av veckan ut:
onsdag: jobb 12.30-18
torsdag: jobb 12.30-18, pubquiz på Recepten på kvällen
fredag: jobb 13.00-sent
lördag jobb 14.00-sent
söndag: sovmorgon och jobb 18.00-stängning (ca 00.00)
måndag: första lediga dagen tillsammans med Richard =)


Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukos, göra mig i ordning och hälsa på Richard en snabbis innan  jag börjar jobba! Han är på skiduthyrningen på Holms några veckor nu vilket är perfekt!

15e februari

Igår var jag ledig och det var såååå skönt! Det började med frukost med Veronica som senare skulle bege sig hem till Småland en sväng. Kl 12 kom Tobias, en killa somt idigare jobbat i baren men som nu studerar till massageterapeut eller nåt liknande. Jag skulle agera offer till hans praktik så jag fick två timmars stretching/massage. Riktigt skönt var det!! Efter det begav vi oss ner till Mocca för att träffa Siiri en snabbis innan hon skulle jobba! Man måste lyxa till det lite på sin ledig dag ibland. Sen köpte jag med mig fika och gick till Richards jobb för att hänga med honom sista timman innan stängning. När shoppen var stängd gick vi och handlade och sen hem för att titta på film! En riktigt skön dag faktiskt!


Alla hjärtans dag

I söndags var det så lugnt i baren så jag gick hem redan vid 19. Eftersom det var alla hjärtans dag så skyndade vi oss till Sofias för att äta en romantisk middag för två.

Denna avbröts dock när Malin, Joakim, Pontus och Simon stormade in.
Richard och Joakim (som firade sin sista dag på Geilo)

Pontus (som tar över efter Joakim) Simon, Malin & jag



Senare drog vi oss ner till Källaren där Maja satt och snurrade skivor
Isak, Hanna och Malin

Simon med sin bästa vän


Kvällen avslutades på Off Pist där det tyvärr spelade lika dålig musik som vanligt och sen ett litet nachtspiel på Alpin.

Valentine's/Mothers day

14e februari idag. Klassiska alla hjärtansdag men även norska morsdag! Lata norrmän som inte orkar fira två olika 'högtider' på olika dagar utan måste slå ihop dem till en och samma! Men vad gör det?! Jag ska ju jobba...(som vanligt nu för tiden) Imorgon och tisdag är jag ledig. Det blir nog lite träning och en och annan promenad skulle jag gissa på. Hoppas vädret är som det varit i veckan så jag kan njuta av lite sol :)

Nu ska jag upp och jobba. Börjar om 25 minuter men är inte ens halvklar. Ingen idé att stressa... Ikväll kanske det blir en utgång om jag kommer ifrån jobbet i hyffsad tid. Annars bara en lugn hemmakväll med film! Inte helt fel det heller iofs.



Med mitt hjärta


13e februari 2010

Nu är det klart!
Jag får sluta jobba nästan direkt efter påsk så vi kommer hem den 8e april :) Högskoleprovet är inbokat den 10e och sen en sista minuten-resa någonstans i världen shortly after that. Det kommer bli såååååå nice!! Det var en lite gladare Anna som vaknade upp idag iaf!

Gårdagen bjöd på jobb, jobb och åter jobb. Totalt 16 timmar tror jag att jag fick ihop. Och det kommer bli lika många idag! Men många timmar = mycket pengar :) Imorgon ska jag jobba från kl 15 så jag får en lite längre sovmorgon än vanligt iaf! Sedan är jag ledig måndag & tisdag och det ska bli sååååå skönt! Jag har jobbat 7 dagar i rad så lite ledighet och träning kommer sitta fint! Det kanske blir en tur ut i spåret, vem vet?!

Nu ska jag göra mig iordning för jobb 12.30. Av någon konstig anledning så är det jag som öppnat baren VARJE dag denna veckan. Jag skulle kunna göra det i sömnen nu!

55

dagar kvar....
Richard är ute i backen och njuter och själv ska jag hoppa in i duschen, hoppa ut igen och snabbt göra mig i ordning för jobb om exakt 65 minuter. Idag får jag förhoppningsvis besked om jag får åka hem den 8 april :) Spännande!


Later skater


Jag bjussar på en bild från ost- och vinkvällen häromdagen i brist på annat!

Kvällsåkning

Igår jobbade jag mellan 12.30 och 18 för att sedan bege mig hemåt i rasande fart för att rasta Richard och Simon i skidspåret.

Hej, jag heter Anna och har storlek 43 i skor...


Simon






Senare åt vi mammas goda paj till middag och tittade färdigt på Notting Hill. Jag hann även med lite skitsnack nere i köket :) Ett måste i varje säsongares liv (även om jag inte direkt känner mig som en)
Idag ska jag bläddra lite i min högskoleprovsövningsbok innan jag börjar jobba kl 12.30. Förhoppningsvis blir det inte en supersen kväll eftersom att jag ska öppna imorgon igen (12.30).
NU: frukost

Jag tänker för mycket

Jag har kommit på att mitt problem är att jag tänker för mycket. Så fort jag tänker mig bort från Geilo så kommer tårarna. Och det är svårt att låta bli att tänka på hemma ska ni veta. Jag vet att det finns folk som tänker på Kristianstad och suckar och som inte vill annat än att komma bort därifrån, och jag måste erkänna att för ett år sedan så var jag en av dem. Studenten närmar sig och man vill bara att skolan ska ta slut så att man kan ge sig ut i världen och bort från Kristianstad. Men sanningen är den att när man varit borta i några månader och bott för sig själv så börjar man inse att Kristianstad inte är så dumt egentligen. Just nu vill jag inget annat än att få komma hem igen, och stanna där ett tag. Jag pratar inte om ett år eller så, men att få bo hemma en månad och slappna av lite. Kunna göra vad jag vill, träna när som helst, träffa vem jag vill när jag vill, kunna resa bort om jag känner för det och inte vara fast på Geilo där det händer absolut ingenting. För att föra tankarna på annat så gjorde jag häromdagen en muckarkam som mamma så fint kallar det. Idag är det 56 dagar kvar tills vi åker hem (förutsatt att jag får sluta den 7e april)


Just nu känns det som att jag går omkring i något slags vakum. Jag är konstant trött och har egentligen ingen lust till någonting. Jag sover för lite, saknar aptit, tränar för lite och tänker på tok för mycket. Allt detta trots att jag precis varit ledig en vecka och 'vilat upp mig'.

1 år

Ikväll har vi firat vår 1års-dag (som visserligen var i söndags men vad gör man inte när man jobbar). Det blev en utsökt middag på Brasseriet följt av skumpa och mörk choklad på 28an !



NU: Notting Hill

Ps. Sune är han i Sunes jul och Sunes sommar. Sune Andersson helt enkelt!!

Jag har saknat Sune

Efter en ost- och vinkväll med Veronica, Hanna och Mailn så ska jag nu sätta på en ljud-cd med Sune och somna till den. Vi hörs igen imorgon kära bloggläsare!!

Tillbaka

Nu är vi tillbaka på Geilo. Jag måste säga att det tar emot en hel del. Så ofantligt skönt att komma hem en vecka och få andas lite. Jag har verkligen insett hur bra jag har det hemma och har egentligen ingen lust att komma tillbaka hit. Hade hellre stannat hemma faktiskt, men jag får tänka på pengarna och stå ut två månader till!

Jag har tänkt ladda upp lite biler senare från veckan hemma, men först måste jag ladda in dem från kameran. Så titta in om en stund igen så har det säkert dykt upp lite bilder!

RSS 2.0