Gott nytt år

Yes, sista dagen på året och även sista dagen på min odrägliga arbetsperiod :)
SKa gå upp till Holms nu och försöka ta mig igenom ett 18 timmars pass, om inte längre! Richard kommer in vid 5 tiden och ska hjälpa till i restaurangen och gå med tallrikar!

Ha en trevlig kväll. Gott nytt år!

Rutiner

Helt sjukt vad snabbt man kommer in i rutiner. Just nu består mina av att jobba, äta och sova! Dagarna bara flyger förbi och snart är det väl påsk?! Att jobba 14 timmar om dagen varje dag känns verkligen i kroppen efter ett tag. Bara idag och imorgon kvar sen är jag ledig den första =) Det ska bli otroligt skönt. Har inte riktigt tänkt ut vad jag ska göra än men det kommer. Förmodligen sova riktigt, riktigt länge! Dock har jag nyår att ta mig igenom först. Vad jag har hört så ska det vara en riktigt svinig kväll! Men allting är relativt! Hittills har vi inte haft någon kväll då vi verkligen suttit i skiten, som man så fint uttrycker sig här, så vi kanske klarar oss undan nyår hyffsat ändå, vem vet!
Börjar dock tröttna lite på alla stammisar och lägenhetsägare som hela tiden ska ha bästa service och service innan alla andra! Det var okej i början att bli kallad för lilla gumman, men nu börjar det bli uttjatat!

Nåväl, nu måste jag göra mig i ordning för jobb kl 13. Nytt inlägg kommer förmodligen inte förrän den 1a, så kika in då igen! Då ska jag även försöka lägga upp lite bilder från jul =)



Richard har det bra och jobbar på som aldrig förr. Han har jobbat varje dag sen den 18 och vet inte riktigt när han får ledigt nästa gång. Spännande! Denna veckan har han varit på Geiloheisen istället för Havsdalen (familjen Davéus vet vad det betyder) och träffat trötta svenskar! Han sköter sina hushållssysslor med bravur och i eftermiddag ska han ta tag i handlingen =)

Ny dag, nya tag

Okej, det blir inget längre inlägg om julen idag. Vaknade vid 11, gick och handlade, har ätit frukost och precis gjort mig i ordning för jobb om 20 minuter. Känner att det börjar bli dags att ge mig iväg. Dock har jag, till mitt stora förtret, upptäckt att jag fått läskiga utslag på händerna. INTE normalt! kan vara för att det är så himla kallt och jag slarvar med att smörja in mig. Ska försöka bli bättre på den fronten så får jag hoppas att utslagen försvinner!

Nu ska jag i alla fall gå upp och jobba, ytterliggare ett 14 timmarspass väntar. Bara fyra jobbdagar kvar, sedan ledig den 1a =) Det ska bli skönt att kunna sova ut ordentligt och kanske åka lite skidor!


Ha de göy!

God Jul och allt sånt!

Long time no see.
Nu har iaf familjen varit här och firat jul med oss. De kom den 23e och åkte hem idag. Som tur är har jag inte behövt arbeta så mycket som planerat så Richard och jag har kunnat äta middag med dem varje kväll vilket har varit mysigt!

Ikväll har jag jobbat 14 timmar igen. Tänkte ta mig en lur nu så det får bli ett längre inlägg imorgon istället! Detta skrev jag mest för att visa att vi lever och för att farmor ska ha något att läsa imorgonbitti :) God jul till familjen Johansson och tack för kommentaren Mindy, hoppas du fick många klappar (på rumpan)

And I'm done!

Sådärja, då var årets absolut sista julklapp(-ar) inhandlade (på ICA, otroligt vilka fina julegaver man kan fynda där) och inslagna!
Nu ska bara alla rimmen på och sedan är jag helt färdig. Synd bara att jag glömde de urfina guldstjänreklistermärkena på ICA, jag får helt enkelt hitta på en annan lösning att sätta fast rimmen på paketen med. Rött lack finns inte så långt ögat når!!


Whats cooking goodlooking?

Nu känner jag mig sådär lycklig igen! Första spinningpasset på nästan en månad är avklarat och jag känner att jag fått tillbaka lite av min positiva energi. Man mår så himla mycket bättre när man får träna!!!

Nu blir det ost-och skinkpaj här på Alpin. Har tagit en dusch och funderar på att dra mitt strå till stacken och gå ner och hjälpa till med maten! Oline ringde nyss som en glad överraskning så nu har jag fått en miniuppdatering om läget i Kristianstad. Läste förresten på aftonbladet att det var en buss som kört rakt igenom Resecentrum. Helt galet! Vart är världen påväg nånstans?

Tänkte även meddela till föräldrarna Nilsson att er son tvättat sin första maskin tvätt någonsin igår. Allting kom ut i precis rätt färg och storlek så han gör minsann framsteg den lilla pojken :) Han kanske kommer hem som en riktig man :D Skämt åsido!

Annars har det inte hänt så mycket här idag. Det blev en sväng ner på byn imorse, hittade dock varken jobbskor eller batteri till MD-spelaren! En liten besvikelse infann sig. När jag sedan upptäckte att min favoritpuder gått i kras när jag tappade necessären häromdagen så blev jag ju inte gladare direkt. Det visade sig dessutom att de, överraskande nog, inte säljer det märket på Geilo Parfymeri. Who would guess, right?

Imorgon kommer iaf familjen, jag vet jag kan inte sluta tjata om det, och på kvällen ska vi avnjuta en god middag inne i restaurangen på Holms. Om ni läser detta så ta väg 7 mot Hönefoss och sedan mot Bergen via Gol. Kör för allt i världen inte den om Drammen och Kongsberg!!!!!

Sådär alla glada. Nu har jag uppdaterat er lite om läget på Geilo. Känner att min blogg-energi kommit tillbaka tillsammans med den positiva energin från träningen :) Framöver kommer det absolut komma fler inlägg än vad det gjort senaste veckorna!


Bubbel med Richard blir man också glad av!

Dan före dan före dan

Ledig idag. Äntligen känner jag! Jobbat fem hektiska dagar i sträck och nu äntligen två lediga!
Strax ska jag ner till byn, :), med Verran en snabbis och senare i eftermiddag blir det spinning för fulla muggar! ) Första ledarpasset på över två månader. Vi får se hur det går! Måste få tag på ett batteri till min MD-spelare (old school jag vet) så att jag överhuvudtaget kan leda! Wish me luck!! Också behöver jag ett par nya jobbskor, kan vara smart att ha två par att växla emellan. Fötterna blir ju lätt lite trötta efter 17 timmar i samma skor =)

Helgens jobb har varit helt okej, hektiskt till och från men ändå en av de lugnaste helgerna på länge. Det är tydligen så helgen innan jul! Imorgon kommer la familia och det ska bli underbart! Skönt att få lite julkänsla iaf! Alla julklappar är färdiga så nu är det bara väntan kvar!


TTYL

Oslo

Okej, här kommer en sammanfattning av våra två dagar i storstaden Oslo!

Måndag:
Vi hade siktet inställt på att åka hemifrån kl 8 men så blev det naturligtvis inte. Jag som aldrig brukar försova mig lyckades självklart göra det just den morgonen. Strax innan 9 begav vi oss ut på Norges hala vågar istället. Jag tog första sträckan och fick till min stora förvåning se en älg. Just de, en älg. Lätt chockade körde vi vidare och anlände till huvudstaden strax innan 1.

Vi checkade in på hotellet, parkerade bilen och begav oss ut på stan!
Verran gick lös redan i första affären och ca 6 timmar senare var vi tillbaka hotellet, totalt 14 påsar rikare! Det blev både julklappar och klappar till oss själva! (och många minuter i provrum vill jag lova)


På kvällen tänkte vi gå ut och äta. Veronica hade fått tips på en bra restaurang av ett butiksbiträde å vi hoppade på vagn 13 mot Nybrua! väl framme hittade vi restaurangen direkt, men den var full :( Vi traskade vidare och hittade tillslut en annan, liknande restaurang som såg mysig ut. Med skenet bedrog. De serverade Findus frysta grönsaker och Felix pulversås. BLÄÄ!! Någorlunda mätta åkte vi iaf hem igen och kastade oss i säng, vi somnade sen till ljudet av TV4-nyheterna :)


Tisdag:
Vi började med frukostbuffé på hotellet. En buffé som var rena besvikelsen när man är van vid frukosten på Holms! Mätta och belåtna gav vi oss återigen ut på stan och träffade Siiri från restaurangen som skulle flyga hem till Estland för en veckas semester!
När vi vinkat av henne så fortsatte vi julklappsletandet!
Vi 4-tiden kände vi oss nöjda så vi gick till hotellet, hämtade vårt bagage och gick mot parkeringsgaraget där vi ställt bilen. Det första vi chockas av är priset på parkeringen, 456 kr för ett dygn. Vi hade fått information om att det skkulle kosta 220. Rena rånet tänkte vi och gick upp till bilen. Vi lastar in våra väskor och påsar i bagageluckan och ska sedan sätta oss i förar- samt passagerarsätet för att köra hem. Det är då vi märker att allt inte står riktigt rätt till. Det ligger skräp i hela bilen, sätena är inte som vi lämnade dem och vindrutetorkarna är påslagna. Vi har alltså haft inbrott i bilen!!! Som tur var fick vi väldigt bra hjälp från en av vakterna i parkeringshuset och han hjälpte oss till polisen så att vi fick anmäla inbrottet. Tur i turen var väl ändå att de inte slagit in någon ruta utan förmodligen gått in genom nyckelhålet! Richard GPS och Veronicas stereo och CD-skivor var 'allt' de tog.

Ett tråkigt slut på en annars urmysig resa och den 4 timmar långa bilresan hem var inte den roligaste. Dels körde vi fel pga att vi inte hade någon GPS också fick vi underhålla oss själva med skönsång och beat-box. Men hem vi i alla fall! Senare än planerat men det gjorde inte så mycket.

Oslo är en sjukt mysig stad som jag absolut kommer åka tillbaka till. Karl-Johan i all ära men de små tvärgatorna är såååå mycket mysigare och det är där man hittar guldkornen :)

Till Mindy

:) Sjukt gullig kommentar från lilla Mindy

Här kommer adressen till Kiabytomten!

Lienvegen 35
3580 Geilo


Not very hard!

Tjohooo

Sjukt dålig uppdatering sista tiden. Kom på att jag nog inte skrivit ett inlägg sen Oslo, och det är ett bra tag sedan!
Hur som haver. Oslo var toppen, förutom ett litet missöde på slutet, men den resan kan ni läsa mer om imorgon!
Efter Oslo har det inte hänt sådär jättemycket här på Geilo. Var och bubblade med Richard häromdagen och igår var det personalfest på Holms. Synd bara att jag var tvungen att jobba! Som tur var kunde jag stänga vid tolv och bege mig ner till Recepten där resten av befolkningen höll till. Det blev sen hemgång men en riktigt lyckad fest!

Nu är det helg igen och det betyder mycket jobb och lite bloggande. Jobbar torsdag-måndag och sen är jag ledig tis-ons och kör spinning på tisdagkväll. På onsdag kommer tjocka släkten hit för att fira jul. Det ska bli mysigt! Hoppas bara att killarna här på Alpin håller sitt löfte och fixar en julgran så vi har någonstans att lägga julklapparna!

Nu ska jag sova. Imorgon kommer det förhoppningsvis en sammanfattning om Osloresan!

Good night, sleep tight!

I'm so excited.

Sista arbetspasset innan vår lilla minisemester i Oslo:) Richard är nere och bowlar med grabbgänget och jag sitter ensam i baren och pluggar whiskey och cognac, det gäller att utnyttja tiden väl. Det är tydligen svensk-danskafton på Off Pist ikväll med tanke på landskampen så de går förmodligen ner dit efteråt!! Klockan 8 imorgonbitti har vi planerat att åka, vi får se om allt går enligt planerna eller om det fallerar :D Jag hittade ett billigt men flott hotell 50 meter från Karl-Johan så lite shopping ska det nog bli :) Jobbhelgen har varit hektiskt. Mycket att göra både fredag och lördag så många timmar har det blivit. Jobbade 17 timmar bara igår!! Det är mer än vad en normal människa jobbar på 2 dagar... Nu är jag iaf ledig fram till torsdag så jag hinner nog vila upp mig :) Nu ska jag återgå till whiskeyn :) Stort grattis till lille Gustaf som fyller år imorgon !!

Update

Sitter på jobbet och slænger i mig en sådærgod personalmåltid. har jobbat sen 12.30 så det blir ett sånt dær hærligt 16 timmarspass idag :) Richard har jobbat før førsta gången, hur det var/gick vet jag dock inte!

Imorgon blir det først avvinkning av Silke som åker hem och sedan jobb. På måndag åker jag och Veronica (och kanske Richard) till Oslo før att komma bort från Geilo ett tag såhær innan julrushen. Så gott folk, om ni vill ha några julklappar kanske det ær bæst att slænga fram en ønskelista nu innan Oslotrippen!! (Mest riktat mot mamma, pappa, Mary, Richard mormor och farmor)


Ha dè allihopa, nu ger jag mig på spriten igen!

Happy faces

Äntligen är Richard här. Igår vandrade vi runt lite på Geilo och fixade viktiga papper till Rillan och sedan gick vi upp till stället där han ska jobba och hälsade lite på arbetskamrater-to-be. På kvällen lagade Veronica supergod mat till ett stort gäng och sedan blev det en liten sväng till Off Pist, som var heeeeelt tomt! Det typ ekade när man gick in. Däremot så valde Richard att gå och lägga sig lite tidigare och struntade i Off Pist eftersom att vi skulle upp tidigt idag för att utforska Geilos liftsystem. Några åk hann vi med innan R hade skype-dejt med sin aktiekurslärare! I fem timmar satt han framför min dator och lekta med aktier. Jag fattar fortfarande ingenting!!

Förövrigt så hade jag namnsdag idag så ni som glömt att gratta kan ju skämmas lite extra inatt. Till alla er andra som faktiskt har grattat! TACK SÅ MYCKET. Stavarna jag fick av Mutti var utmärkta och tydligen alldeles lagom långa (enligt mamma iaf). Tack tack tack!!

Ikväll har vi varit uppe på Braseriet och ätit namnsdagsmiddag och sedan bubblat en liten snabbis. Nu ska vi titta på dagens avsnitt av Oskyldigt dömd och sen sussa sött!

Imorgon blir det skidåkning igen. Förhoppningsvis lite längre än dagens!

Soon, very soon...

Om en timma tar jag tåget till Oslo för att möte Richard. Äntligen kommer han upp och det kommer bli underbart.

Såhär glad kommer jag vara i eftermiddag

Tidlig aften

Det blev en tidig kväll på jobb idag! Bara en ynka gäst på hotellet och han kom in till baren, drack en wirre och gick ner till Recepten igen! Jag stängde vid 22.30 och sedan gick även jag ner dit! Vi hade trevligt och den ynka gästen bjöd oss på drinkar och sen gick vi hem! Inte en speciellt händelserik dag med andra ord!

Imorgon ska jag jobba från kl 14.30 och dryga 14 timmar framåt! Det blir många timmar men goa pengar och förhoppningsvis även en go dricks!
Lördag börjar jag 14, söndag 17.30 och på måndag tar jag tåget till Oslo kl 11 för att möta Richard som äntligen kommer hit! det kommer bli underbart! Jag känner att jag kan behöva lite peppning nu inför säsongen om jag ska orka med det. Börjar redan bli trött på det om jag ska vara fullständigt ärlig. Men det är bara att klistra på smilet och hang in there som man säger i Staterna!

Later skater.



Jag saknar dig.

Nytt rum, nya möjligheter

Idag fick jag nyckeln till 28:an och nu är alla grejorna på plats! Sä här ser det ut:

Rummet har samma form som det gamla men det är betydligt längre och bredare och saknar snetaket vilket är skönt! Utsikten är också betydligt finare!


God natt!

RSS 2.0