A story about a lonely man in a bar

Den ensamme mannen kom tillbaka efter middagen, beställde en G/T och satte sig ner för att avnjuta denna tillsammans med den lokala blaskan VG. Tvp 19åriga tjejer kom in, köpte varsin Irish och även de satte sig ner för att avnjuta sina drinkar!
Ensamme mannen fick syn på dessa unga jenter och frågade så småningom om han fick bjuda dem på varsin drink. Det fick han. Han fick även lov att slå sig ner vid deras bord. Och där satt de länge och väl och diskuterade allt mellan himmel och jord. Mest jord tror jag. Tjejerna fick ett gäng drinkar var och ensamme mannen nöjde sig med en ny G/T var 20e minut.
Den svenska bartendern gick några rundor förbi bordet för att prata lite med sina gäster och kanske till och med öka chanserna för en bra dricks. Hon tog upp några beställningar från barens övriga gäster, även de drack G/T förövrigt, och sedan riktade hon sin uppmärksamhet åter igen mot tremannasällskapet.
När det lite senare blev dags för sällskapet att bege sig ner mot Recepten så kom ensamme mannen fram för att göra rätt för sig och betala sin nota som vid det här laget överstigit 1500 kronorsgränsen. Bartendern och ensamme mannen stod ett tag och diskuterade servicen på de olika hotellen på Geilo och till slut kom de fram till det viktigaste, enligt bartendern iaf, dricksen! Ensamme mannen frågade vad som var en lämplig dricks med tanke på hur otroligt god service de fått och bartendern svarade att en 3-400 kronor inte suttit fel, detta självklart med ett leende på läpparna! Okej sade ensamme mannen och tryckte in 337 kronor i dricks på bankterminalen. Till denna summa ska även de 51 drickskronorna innan maten läggas och plötsligt så hade mannen dricksat nästan 400 coronas.
Nöjd med sin kväll, och dricks, packade bartendern ihop baren, räknade kassan och gick ner till Recepten för att fira sin dricksseger! (som totalt slutade på dryga 600 kronor)


Oh what a night!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0