Tack før maten mormor...

Ikvæll har vi ætit mormors køttfærsås till middag. Den var så fruktansvært god så jag  minns inte nær jag ætit något så gott.

Førøvrigt så har vi inget internet på Alpin just nu. Dærfør har det varit lite torrt med inlægg senaste två dagarna! Igår var jag ledig och var først på Cafè Mocca med Angelica och åt frukost, på kvællen var jag och trænade, spin/styrke, och sedan åt jag på Brasseriet med Angelica och Linn. Spinningpasset tænkte jag recsensera i ett annat inlægg, det kommer behøvas en hel del plats till det næmnligen! =) Titta in om någong dag eller så så ska ni får er lite rolig læsning igen :)

På søndag går lasset hem. Jag vet att jag tjatar men det ska bli såååå skønt! (Mamma, jag vet att du inte gillar att vi kør på natten, men som du sjælv sa, du har tyværr ingen talan i den frågan. Pappa: Tack før erbjudandet, vi får se hur vi kænner oss)

Idag har jag varit i Gol med Siiri. Ett lite større stælle æn Geilo. Två fynd blev det, en kappa och en moccajacka før 200 kr. Två riktigt kap !! Nu ær jag på jobbet sedan en dryg timma tillbaka. Absolut ingenting att gøra så jag får nog gå hem ganska snart!

Om internetet på Alpin fungerar imorgon så ska jag ladda upp lite bilder!

Ha de mina kæra Kristianstadsbor!

Dålig uppdatering

sorry guys! Det har blivit dåligt med inlägg senaste tiden. Helgen gick fint, spark-vm och pareto (ett gäng på 90 börsmäklare som beter sig som svin) var i stan och det märktes :) (Spark-vm är inte ett seriöst VM som mamma först trodde, utan ett jippo som går ut på att bli så full som möjligt och åka spark iklädd den fulaste outfiten du kan hitta, så nu vet ni det) Fredagen och lördagen var faktiskt inte så farliga som jag föreställt mig. Alla säger att spark-vm är den värsta helgen på året men jag tyckte faktiskt inte det var så farligt:) totalt dryga 3000 i dricks i helgen så jag är mycket nöjd! På söndagskvällen var det utgång som stod på schemat! En riktigt rolig kväll på off pist som resulterade i många drinkar, shots och en hel del dansande. Samtliga ovannämnda punkter kändes i kroppen igår vill jag lova ;) allt som uträttades igår var en halvlång promenad i det vpriga vädret, handling, matlagning och filmtittande! Tidig läggdags för att imorse gå upp kl 0600 för spinning. Det var skönt efteråt iaf!! Nu sitter jag på jobbet i en nästan tom bar. Inte mycket folk här inte, några konferensgrupper som dricker en öl, MAX!! Om jag hinner så ska jag ner till off pist efter jobbet, där vankas det James Bond-fest ikväll (det du pappa) dock är jag inte jättetaggad på fest just nu. Går nog hellre hem och kryper ner i sängen och läser en bok. Imorgon är jag ledig och har bestämt med Angelica att hitta på nåt tillsammans. Vad det blir får vi se imorgon, kanske ut i backen och middag ute senare, den som lever får se :) På söndag går SAABen hem till sköna gröna Skåne igen. Förmodligen så åker vi direkt efter jag slutat jobba kl 18 så är vi hemms någon gång mitt i natten. Det känns mer lönt än att gå och lägga sig några få timmar för att sedan gå upp urtrött och sätta sig i en kall bil. men vi får se, mycket kan hända innan söndag :) Ha en bra kväll kära läsare!

Usch...

Just nu vill jag bara komma hem. Jag tror aldrig jag har längtat hem så mycket som jag gör nu faktiskt! Mackie och Jörgen åker hem i eftermiddag och jag är såååå sugen på att följa med dem. Men det går inte. Jag får helt enkelt hålla ut till nästa söndag då jag fått ledigt en vecka och kan åka hem. Förhoppningsvis kan Richard också byta bort sina vakter och följa med hem. Ingenting är i ordning här uppe. Man äter på sjuka tider och alldeles för sällan, man sover på sjuka tider och alldeles för lite, man tränar på tok för lite och just nu känns allting bara fel fel fel. skönt att komma hem till Friskis och kunna träna när jag vill, skönt att komma hem till ett eget kök och kunna laga egen, god mat, skönt att komma hem till min egen säng och kunna sova gott och länge.

Riktigt klagoinlägg det här men jag kände att jag behövde få skriva av mig. Jag antar att alla kommer in i en sån här period någon gång i livet och jag får helt enkelt se till att ta mig igenom den.

DET BLEV PUDER

Riktigt go dag i backen idag. Vi  var ute redan vid 10 och åkte fram till 2. Under natten och morgonen hade det kommit ca 7 cm nysnö så backarna var riktigt sköna! Fram mot eftermiddagen började det bli lite uppåkt av alla 12 åkare som var ute idag, + att min halvbrutna tå började krampa så då bestämde sig Mackie och jag för att lägga av. Jag träffade Veronica, Anelica, Siiri och Malin vid botten så vi gick in och satte oss på Taubanekroa en stund. Verran roade oss med sina tomat-i-munnen-konster ett tag, sedan gick jag tillbaka till hotellet, mötte upp de andra och gick ner till bowlingen för en match och lite lunch.

Veronica 'paleface' Svensson


Halva Josephine, Ankan och Siiri på Taubanekroa

Mästerbowlaren Jügge



Ikväll har vi varit på Brasset och ätit igen. Världens godaste mat lagad av Veronica och sedan en supergod bonusdessert (skogsbärssorbet) MUMS!! En snabbis in på Recepten efteråt för att kolla resultaten i kvällens pubquiz. Inte helt oväntat så vann lag Leathergoats igen (för femte gången i rad, konstigt att domarens bästa kompis har vunnit alla gångerna ?! Hmm...)


Imorgon är livet back to normal igen. Jobb kl 13-whenever. Spark VM drar igång imorgon = tuffaste helgen på heeela året. Let's hope I'll survive!

Heute

Idag var vi uppe med tuppen för att ge oss ut i backen dirr. Vi gick till Richards jobb för att hämta skidor och jag köpte ett par nya stavar eftersom att de gamla blev ödelagda i kraschen häromdagen. Vid 10 var stod vi i backen men redan vid 11 var jag tvungen att bege mig ner till Holms för personalmöte. ingen big deal egentligen. Vi rpatade lite om team-spiriten i baren (som för övrigt inte existerar) kommande helgen som tydligen kommer bli madness eftersom att Spark-VM är i stan och en hel drös fulla norrmänn kommer drälla in i baren titt som tätt. Tydligen den värsta helgen på heeeeela säsongen, t o m värre än nyår!
Kl 12 mötte jag upp de andra i backen igen och så småningom käkade vi lunch nästan helt ensamma på Peppes Pizza uppe på toppen :) Afterskin tog vi i skibar, även den ensamma. Det är så fruktansvärt lite folk på Geilo just nu, lugnet före stormen skulle man kunna säga!

I favoritvärmestugan längst bort i systemet

Efter vår lilla afterski gick Richard och jag hem för att ta tag i städningen på Alpin. Vi har fått ett hot från ledningen på Holms att om inte Alpin är tipp topp städat på måndag så stänger de av köket, TV-rummet och tvättstugan, så vi drog vårt strå till stacken och städade rent tvättstugan och biljardrummet. Nu är golven så rena så att man skulle kunna äta från dem =)
Ikväll har vi ätit middag på Brasseriet. Riktigt god mat ( tack vare att älskade Verran stod i köket) och gott sällskap! Jag och Jörgen åt dovhjort och Mackie & Richard lamm!


Nu ska vi titta på en kort film och sedan sova. Imorgon blir det backen igen och kanske bowling etterpå !

Igår

Igår gick jag först till centrum med Veronica för att köpa nytt underställ och skidstrumpor. Det slutade med att jag kom hem med bröd och skinkost. Inte riktigt vad jag planerat men gott ändå!

12.30 var det dags för jobb. Vid 14-tiden fick jag besök av två glada Kristianstadbor som stod och log i baren! Mackie och Jörgen hade anlänt till Geilo. Vädret var underbart så jag skickade ut dem på en promenad medans jag jobbade färdigt. Richard hade sin sista kurs så när vi var färdiga med vårt så gick vi bort till Bardöla, där de skulle spendera natten, för att äta middag tillsammans på Sofias!


När vi kom hem packade vi upp maten som Nilsson Senior tagit med. Till vår stora förvåning märkte vi att vi förmodligen har mat för hela säsongen. 4 pajer, två lasagner, 5 påsar fryst kyckling, 2 låda köttfärssås, två paket pasta och ett gäng goda slaktarkorvar :) Vi kommer aldrig mer behöva besöka ICA när det gäller middagsmat =)
Även vinkylen fick sig en rejäl påfyllning...
(tyvärr vägrar blogg.se ladda upp bilden på vår överfulla kyl så ni får helt enkelt tänka er ett kylskåp som är ungefär 1.5 meter högt, fyllt med vinflaskor som ligger staplade på varandra! Förhoppningsvis kan jag ladda upp bilden imorgon)

Hemsedal

Idag har vi varit i Hemsedal och levt rövare Verran och jag! Riktigt nice var det. Vädret var väl inte det bästa men vad gör det när allt kommer kring?!
Skönt att komma till ett större liftsystem och ha lite fler backar att väja mellan. Det enda som inte var bra var allt folk som susar omkring överallt! Kommer man från Geilo som normalt sett är heeeeeelt folktomt i veckorna så får man en smärre chock i Hemsedal. Vääldigt många nybörjare (helt oberäkneliga) som tar upp backarna, och väldigt många blåa och gröna backar. Alla svarta var puckelpistar så de har vi hållit oss undan ;)
Dagens händelse var när både jag och Veronica åker in i en engelsman som är nybörjare på snowboard. En riktigt otäckt tremanna-krock som slutade med att jag fick en bräda i ljumsken, Verran tappade skidorna och stackars engelsmannen fick ett bruisat revben... Men ni behöver inte oroa er, vi är okej!!

Här följer ett bildregn från dagen. Please enjoy!!

Veronica var taggad till tusen på morgonen!

Lunchpaus

Längsta och kallaste ankarliften EVER.

Sen blev klockan 15.30 och det blev mörkt


Så vi bestämde oss för att gå till Lodgen och ha afterski. Tyvärr var vi ganska ensamma om det...


Slutet gott, allting gott.
Vi kommer definitivt besöka Hemsedal igen =)


Det snöar, det blir puder

NU drar vi till Hemsedal =)

Stackars fötter...

Så var denna helgen nästan slut. Jobb fredag och lördag och även en liten stund idag. Idag blir det väl mest städa och fylla på, räknar med att första gästen kommer vid 16 =)
Helgen har varit lugn och vi har inte haft speciellt mycket att göra. Men ändå är jag hur trött som helst och mina fötter är helt lemlästade (hur stavas det egentligen?) Stegräknaren har visat 13000 resp 16000 steg så motion får vi allt :) Också har jag fått ledigt första veckan i februari så jag kan göra ett litet Kristianstadsbesök. Det ska bli skönt att komma hem ett tag. Besöka älskade friskis, köpa nya jobbskor och boka klipptid, för det behövs!!

Nu ska jag göra mig i ordning för jobb kl 12.30. Imorgon ska Veronica och jag ha kvalitetstid och åka till Hemselda, heeeelt själva :) På tisdag kommer Mackie och Jörgen på besök och det uppskattas väldigt mycket här uppe! Ang er packning så hade jag packat för utförsåkning. Om vi får för oss att ta med er ut på tur så kan Richard säkert fixa det :)

Växtvääääärk...

Hur fanken kan man få växtvärk i benen när man är 20 år?! Borde man inte ha slutat växa då lixom? Hur som haver... Nu är jag hemma efter ännu ett 14-timmarspass, och det känns i benen vill jag lova :) Jag känner mig som 10 igen och skulle bara vilja ligga i sängen och gny efter mamma så ont gör det i smalbenen...

En sömndrucken Richards kommentar om det hela: Benhinneinflammation, grattis! Och det skulle inte förvåna mig om det kommit tillbaka...

Googles definition av växtvärk..

Yesterday

Igår bestämde vi oss för att lägga längdskidorna på hyllan och istället ge oss ut på lite riktig skidåkning:)
Vi fick en riktigt go dag i backen som följdes av lite solariesolning (jag var nästan genomskinliga). På kvällen var det meningen att jag skulle jobba från kl 21 men det behövdes tydligen inte så jag stannade hemma och tittade lite på Paradis Hotel/Bordell istället. Riktigt intelligensbefriande program men ack så underhållande =)

Tyvärr så vill inte blogg.se ladda upp mina bilder så ni får helt enkelt föreställa er en bild på mig och Richard ihopkurade i en värmestuga, och en bild på en mycket nöjd Richard med randig mössa och skidorna över axeln:) Kanske kan jag ladda upp dem imorgon istället! Nu ska jag gå till jobbet. Känns lite vemodigt faktiskt :(

We love cross-country

Häromdagen tog jag mig ut i spåret igen. Den här gången tätt följd av Richard!

Till en början hade han samma problem som jag: hur får man på sig skidorna?!

Men sen gick det galant =)


Vi åkte en lite längre runda än förra gången och kom så småningom ut på den frusna sjön!



På kvällen lagade vi tacos med Ankan, Linkan och Siri och sedan tittade vi på film! Skönt med lediga dagar ibland!!

Favorit i repris

Ikväll har vi varit på Sofias och ätit middag med de här tre brudarna:
Mormor och farmors favoriter: Angelica, Veronica och Linn


Desserten tog vi på 28an på Alpin. Veronica hade tagit med sig små chokladmoussebakelser i form av hjärtan hem från Brasset igår som vi mumsade i oss =) I sann säsongsanda så avnjöt vi de små godsakerna på kartongbitar för att slippa onödig disk =)



Veronica, Angelica och Alexander


Med Linn och Miller


Julklapparna från mamma Mackie kom väl till pass och både huvud-och ryggmassagern kom till användning!





Tänkte bara säg att det är skoj att ni gillar mina inlägg. Jag tycker det är väldigt roligt att skriva och har börjat fundera mer och mer på att bli författare i mitt nästa liv. I detta livet tror jag dock att jag håller mig till juristdrömmen =) Skämt åsido... Nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng och sova gott fram till kl 06.15 imorgonbitti då jag ska gå upp för att köra spinning kl 07. Sedan blir det jobb mellan 12.30 och 18.00! Kvällen bjuder förhoppningsvis på en utsökt middag !

Sedan vill vi också välkomna Mackie och Jörgen som kommer upp nästa tisdag. Hotellrummen är ready to go så det är bara till att sadla stålhästen och komma upp =)


Godnatt!
/A.




Katching

22 000 i lön i december och 15 000 i dricks :) MEGA NICE!

Säsongsförsta, igen!

Till tonerna av U2 och skidfavvomusiken Gavin DeGraw gav jag mig tidigare idag ut på mammas längdskidor. Solen sken över Geilo, fåglarna kvittrade, termometern visade -15 och livet var allmänt bra! På med skidkläderna, mössa, vantar och solglasögon och iväg!! Lite vilsen till en början men till sist hittade jag skidspåret och sadlade på mig skidorna. Problem nummer 1: Hur får man på sig dem? Problem nummer 2: hur f*n ska man ha stavarna, finns det en höger- och en vänsterstav? Svar: ja!
Hur som haver, jag satte av i en rasande fart och efter 20 meter tyckte jag att jag fått in tekniken. Då visar sig spårets första hinder: en gigantisk nerförsbacke. Med tanke på hur hala skidorna var, hur ovan jag är och att skidspåren svänger ibland så såg jag genast backen som ett stort problem. Och mycket riktigt, två vurpor blev det. Några blåmärken har inte visats sig än men jag är säker på att de kommer! Detta var alltså problem nummer 3! Jag blev självklartomåkt av en liten unge som stavade på som aldrig förr och insåg då hur dum jag måste sett ut i spåret. Jag har inte åkt längdskidor på säkert 10 år och då åkte jag bara upp och ner för Hyacintvägen som, liksom resten av Skåne, är helt platt!!! Hur som helst, jag åkte i min egen takt längs med sjön som lös vit, lyssnade på min musik och allmänt njöt av tillvaron. När jag kände mig helt slut i kroppen bestäde jag mig för att vända om och åka tillbaka igen. Då kom problem nummer 4: att komma ur spåret, vända och komma i igen. Detta låter kanske lätt för er som inte provat, men jag klände mig lite som en nyfödd häst som inte riktigt vet var den har fötterna. Korsade skidor hit och dit! Men även detta problem klarade jag av och satte sedan av i en rasande fart hemåt. Vid den här tiden tyckte jag att jag hittat tekniken och fått in snitsen med längdskidor och kände mig ganska nöjd med mig själv! Då kom jag fram till en väldans fin plats och bestämde mig för att ta upp kameran och ta en bild. Då uppdagar sig problem nummer 5: När jag står där med händerna ur vantarna, stavarna mellan benen och kameran i högsta hugg så börjar jag glida framåt. Jag står alltså i en, svag men dock existerande, nerförsbacke! HJÄLP! Jag skyndar mig att ta bilden, sätter snabt på mig vantar och greppar stavarna precis i tid för att ta emot i nerförsbacken som bara blev brantare och brantare!

Såhär fin blev iaf bilden!


När jag kommit fram till stället där jag började var jag helt genomblöt! Då stötte jag på dagens sista och sjätte problem: hur får man av sig skidorna? Jag har hört folk säga att man ska trycka någonstans med staven men har aldrig riktigt fattat var. Några stav-tryck senare hittade jag en liten knapp som löste ut 'pjäxorna' och frigjorde mig från skidorna! Nöjd med mig själv och min prestation traskade jag hem mot alpin igen.


Nu har jag tagit en dusch och sitter med hårinpackning som jag nog borde skjölt ur dör ett bra tag sedan. Richard har varit ute i backen med ett gäng från Alpin och väntas komma hem inom en timma! Sedan blir det nog en promenad i det fina vädret, mammas lasagne till middag och sedan tidig läggdags. Imorgon väntar Hemsedal =)

Pride and glory: Alpin från sin bästa sida! Högst upp i mitten bor vi =)


Urinvägsinfektion, tjohoooo...

Hurra för -30 och urinvägsinfektion. Tur att Geilo legesenter finns så att jag kunde få antibiotika snabbt. Allt som allt kostade det bara 233 kroner, tyckte själv att jag kom undan billigt!

Anyways, pubquiz på Recepten ikväll. Debut för min och Richards del. Vi kom tvåa på 13 poäng. Dock fick vi två minuspoäng för att vi var fler än fyra! Annars hade vi kommit på delad första plats :)

Imorgon blir det förhoppningsvis jobb, likadant lördag och söndag. Ledig måndag :) Nu ska vi se färdigt Ocean's Twelve som vi började titta på tidigare idag, men som vanligt somnade jag mitt i! Skönt att somna tidigt =)

Hej då alla kära!
(och alla okära också för den delen)

I'm alive!

Lilla farmor, jag lever! Det har bara varit lite mycket senaste tiden! Nyår jobbade jag 18 timmar, från 12.30 till 07.30 på morgonen! 1a och 2a var jag ledig. Den 1a gick åt till att sova och försöka ta igen lite förlorad sömn, på kvällen var Richard och jag på Sofias och åt middag för att fira det nya året. Den 2a tvättade jag 6 maskiner tvätt, plockade upp på rummet och på kvällen var vi på bio och såg Luftslottet som sprängdes!

Jag hade på mig min guldiga klänning som pappa helt själv köpt till mig i julklapp. tänk det, det är inte alla pappor som köper guldiga klänningar till sina 20-åriga döttrar, HELT SJÄLV dessutom :)


Idag har jag först haft spinning klockan 07 imorse. Det var jag och tre andra Holms-anställda! Tufft att gå upp kl 6 men det var så fruktansvärt skönt att spinna så det var lätt värt det!
Sedan har vi varit i backen med Veronica och Siiri! Riktigt nice dag även om det var närmare 20 minusgrader. Jag fick användning för mina nya goggles =)

Ikväll blir det först afterski med risgrynsgröt här på Alpin och sedan en fetefest för nästintill alla Geilos säsongare! Riktigt nice... Tur att jag börjar 12.30 och slutar 18 imorgon :)
Nu har jag säkert glömt berätta en massa juicy news men jag måste pysa ner och afterskiia lite! Det får helt enkelt bli ett nytt inlägg imorgon :)

RSS 2.0